10. januar 2011

Kære Promus-bruger

Uge 2 er skudt i gang – og vi er her med lidt nyt…


Mentorordningen – over stok og sten
Basic – opsamlingsheatet 18. januar 2011
Musikparlamentet debaterer den aarhusianske musikscene.
Ansøgningsfrister – Kunststyrelsen!
Div. remindere, frister m.v.


Mentorordningen – over stok og sten
Promus' mentorordning beviste sit værd i 2010, med mange gode tilbagemeldinger, og i 2011 bliver den omstruktureret, således at den kan følge "mentoritterne" et længere stykke ad vejen.
Læs mere her under fanen "mentorordning"

Basic – opsamlingsheatet 18. januar 2011!
Kurset er et koncentreret opsamlingsheat hvor vi samler op på indholdet fra efterårets kurser. Så hvis du missede et eller flere af Basic-kurserne i 2010 - eller slet ikke har været med - så har du nu muligheden for at få hele "pakken" leveret i koncentreret form, når vi samler op på vores gennemgang af arbejdsområderne indenfor management, publishing og pladeselskab.

Kurset finder sted i Promus - Vester Allé 15, Århus C – og husk, at det er rykket til: tirsdag d. 18. januar 2011, kl. 19:00 – tilmeld dig under fanen "det sker"

Du kan finde materiale fra de foregående kurser under fanen "info" -> "branche diverse"
- på samme side finder du også nyttige links, samt vores nye oversigtskort over den danske musikbranche.

Musikparlamentet debatterer den aarhusianske musikscene
Musikparlamentet inviterer til debat om den aarhusianske musikscene, og har sat nogle af byens centrale kulturpersoner stævne på Råbar:

- Henning Winther (Kunstrådet og Aarhus Took it)
- Asger Christensen (Kellermensch, All Products Made Nice, Aarhus Lydstudie)
- Trevor Davies (Kulturhovedstad 2017, tidligere generalsekretær for Aarhus Festuge)
- Brian Nielsen (Skandinavian, Northside Festival, Arrangørgruppen Aarhus)

Gunnar Madsen (ROSA) er moderator.

Debatten er som altid omkranset af to koncerter, denne gang med den århusianske Mimas-forsanger Snævar Albertssons soloprojekt, Dad Rocks! – samt den elektronisk-inspirerede elektro-gruppe, tung_nem.

Debatten løber af stablen, onsdag d. 2. februar, kl. 19:00, Råbar/Promus – Vester Alle 15, Aarhus – indgang fra å-siden!


Ansøgningsfrister – Kunststyrelsen!
Vi ved godt, at det er lige på falderebet – men bedre sent end aldrig, som man jo siger.
Onsdag d. 12. januar er der frister for ansøgninger til en række af Kunststyrelsens støttepuljer – bl.a. Digital formidling og Musikalske vækstbede.

Læs mere om de forskellige ordninger under fanen "det sker"

Og så lige et par ”remindere”:

Ansøgningsfrister kulturudviklings- og arrangementspuljen 2011 – Aarhus Kommune.
Husk der er frist for ansøgninger til Aarhus Kommunes kulturudvekslings- og arrangementspuljer,
tirsdag d. 1. februar 2011.

Læs mere under fanen "det sker"

Infomøde – Music Management-uddannelsen – Det Jyske Musikkonservatorium.
Ønsker du at styrke og udbygge dine faglige kompetencer indenfor den kommercielle del af musikbranchen, og samtidig få udvidet dit professionelle netværk, er diplomuddannelsen i Music Management på Det Jyske Musikkonservatorium den rigtige løsning for dig, der gerne vil videre med karrieren.
Check informationsmødet om Music Managementuddannelsen – i daglig tale MUMA – onsdag d. 19. januar, kl. 19:00, Det Jyske Musikkonservatorium, Skovgaardsgade 2C – 8000 C.

Læs mere under fanen "det sker"


..og så lige til sidst!
På onsdag pakker vi tourbussen og tager på den første lille internationale Promus-ekskursion, når vi besøger den europæiske showcase-festival, Eurosonic, der finder sted i hollandske Groningen, og som i år fejrer 25 års jubilæum. Med i bussen er der folk fra byens booking-miljø og spillestederne VoxHall, Musikcaféen og Studenterhus Aarhus, og med en lang række spændende seminarer, og ikke mindst et svulstigt showcaseprogram med over 200 bands og solister, skulle der være en god mulighed for spændende oplevelser, inspiration og ikke mindst en kraftig udvidelse af det internationale netværk.
Rapport fra Groningen i næste nyhedsbrev…

Vi runder ”falderebet” helt af med endnu en lille opfølgende kommentar til lederen i Stiften, 2. januar, hvor det postuleres at ” .. nogen decideret musikby kan Aarhus næppe betegnes længere” (læs evt.: http://www.promus.dk/nyheder.asp?AjrDcmntId=158) Som et lille kuriosum, kan det nævnes, at det ansete engelske musikbranchetidsskrift, Music Week, forleden udsendte deres såkaldte ”Music Year Planner” – en kalender over det nye års vigtigste internationale musikbranche-festivaler m.v. , og her nævnes - foruden MIDEM, Eurosonic, SXSW, Musexpo, Popkomm, også – ja, gæt selv – Spot Festivalen i Aarhus.
Den lader vi stå lidt – fortsat go’ uge….

Jesper Mardahl & Anne Jensen