Nyt fra Promus - 12. november 2012

Kære Promus-bruger

Lørdag aften rullede DMA – Danish Music Awards – endnu engang over skærmen. Med eller uden TV-transmission, og under forskellige titler, har showet efterhånden været på banen siden midten af 80’erne. Men alligevel kommer det ofte til at stå som ”den grimme ælling” i rækken af kultur- eller underholdningspriser herhjemme. Det er som om, at det aldrig rigtig bliver taget alvorligt – eller rettere; ikke må tages alvorligt. Pressen bruger altid klichéen; ”musikbranchen fejrer sig selv”, og som altid fremsættes, som om det, at man uddeler priser til musikere og branche grundlæggende er stærkt diskutabelt og odiøst. Samtidig er det nærmest obligatorisk, at værterne konstant skal ironisere begivenheden, og musikerne skal helst heller ikke være for glade for de priser, de måtte modtage. Det er selvfølgelig trukket lidt skarpt op, men jeg syntes faktisk det er ærgerligt, at DMA – og andre væsentlige musikpriser – ofte ender i skammekrogen – i stærk kontrast til film, TV, teater- og litteraturpriserne, hvor det er fuldstændig legitimt – ja, nærmest højtideligt, når de årlige priser uddeles.

Hvorfor har vi så forbandet svært ved at være stolte over musiklivet herhjemme, og hvorfor er det så ”forbudt” at hylde og klappe lidt af hinanden de få gange om året? Det vil jo altid være subjektivt om man er enig i valget af prismodtagerne. Men uagtet det, kunne vi godt ha’ det som en grundlæggende præmis, at det er i orden at hylde dem, der har gjort et stykke professionelt arbejde. Så kunne det jo være, at ”ællingen” blev til en stor svane en dag.

Nå, nok om det – over til ugens tekst!

NorthSide vælger unge bands til Promus’ RAW Music med undertitlen ”Aarhus Undergrund” – 26. nov.!

Mandag den 26. november byder Promus endnu engang på en RAW Music-aften, hvor en udvalgt kurator præsenterer en stribe nye musikalske talenter til en aften på Råbar i Aarhus. Denne gang er valget faldet på John Fogde, der til daglig er talsmand og booker hos festivalen NorthSide.

Oplev Kids Of The Wood, Ghost Of Belle Starr og Los Illuminados. Læs mere om RAW/”Aarhus Undergrund” - her!

Og mere NorthSide.. Ved den årlige ”Byens Bedste 2012”/aOa-prisuddeling (Alt Om Aarhus), løb NorthSide med prisen for ”Årets Musikoplevelse”… tillykke her fra, og læs mere her!

SPOT Festival har åbnet for ansøgningerne til 2013!

SPOT Festival 2013 foregår 3.-4. maj i Aarhus – og planlægningen af arrangementet er i fuld gang. Altså er det NU, at bands, solister, acts mv. kan ansøge om at være med. Også bookingfirmaer, managements, pladeselskaber, koncertarrangører, medier m.fl. kan foreslå danske eller nordiske acts til SPOT Festivalen. SPOT efterlyser rock, pop, hiphop, electronica, dance, alle hybriderne samt de helt nye musikalske brydninger og trends – uanset om ambitionerne er nationale eller internationale. Eller begge dele.


Har du og dit band planer om SXSW i Austin 2013 – så tjek MXD for hjælp!

South By SouthWest-festivalen i Austin, Texas virker som en magnet på mange danske grupper. Festivalen har været en succes for de få - men oftere en stor skuffelse med spildte muligheder for flertallet og en unødig høj udgift for et ellers stramt band-budget. I forhold til 2013-udgaven af festivalen kommer MXD – Music Export Denmark - nu med en række konkrete initiativer, der kan støtte op om og orientere danske håbefulde i form af pr-kampagne, SXSW-networker, infomøde, knowhow-rådgivning etc. Læs mere her!