Nyt fra Promus 12. september 2011

Kære Promus-bruger

Netop hjemvendt fra en PopKomm-festival i frit fald er vi nu klar med ugens menu!

DIY Unite! Promus inviterer D.I.Y.-folket til at være med i nyt netværk!
Promus sætter nu turbo på indsatsen overfor D.I.Y. – eller do-it-yourself – aktørerne. Som et supplement til vores tilbud via div. Basic-kurser og vores mentorordning, forsøger vi nu at skabe et brugerdrevet netværk af tidligere, nuværende og kommende D.I.Y.-aktører med det mål at skabe et forum og netværk for erfarings- og kompetencedeling. Vi opfordrer derfor alle, der har været møllen igennem, eller overvejer at gøre-det-selv, til at møde op til en initiativaften hvor netværket skal skydes i gang. Det finder sted her i Promus, torsdag d. 6. oktober fra kl. 16:00 – 18:00
Læs mere om DIY Unite! her

Promus-mentoritterne Islets Of Dust signet til Playground Music
En af hjørnestenene i Promus’ arbejde er vores mentorordning hvor bands, arrangører og iværksættere kan få en erfaren brancheperson som sin personlige mentor. Kasper Staub og Katrine Stocholm fra Islets Of Dust henvendte sig til os i vinter, og ønskede råd og vejledning i forbindelse med udgivelsen af deres første EP, og fik derfor tilknyttet musikbranchekonsulenten Jesper Bay som mentor. Dette forløb har bl.a. resulteret i, at Islets Of Dust nu er signet til Playground Music, og EP’en er på trapperne.
Læs mere her!

Ny oversigt over de primære pladeselskaber, bookere og forlag
Vi bliver ofte spurgt om lister og kontakter over de primære musikbrancheaktører herhjemme. Derfor har vi nu stykket tre nye oversigter over de primære pladeselskaber, bookere og forlag – vel vidende, at de selvfølgelig løbende skal opdateres. Listerne er lavet ud fra enkle krav om, at det rent faktisk er selskaber, der har en kontinuerlig produktion – dvs. pladeselskaber, der rent faktisk udgiver musik løbende, bookere, der løbende har bands og artister på turné, og forlag der er ”aktive” – dvs. ikke bare er skuffeselskaber.
Læs mere og check listerne her!

Ugens Promus-profil: Kristoffer Thorning – Postyr Project.
Næste levende billede i vores ”ugens profil”, er Kristoffer Thorning fra Postyr Project; et vokalensemble med et touch af elektronica, der nu står med tysk agent og en kommende turné sydpå. Kristoffer og Postyr Project driver deres projekt med base i Promus’ fælleskontorer. Læs mere om Ugens Promus-profil her!


.. og de øvrige nyheder!

Døren er åben – kom og mød Promus, ROSA, DMF, LMS, Det Jyske Musikkonservatorium, Kulturforvaltningen, Det benhårde Musikkursus og MONO!
Onsdag d. 28. september kan du møde folk fra alle musikkens ”service-organer” i byen, når vi holder ”døren er åben”-træf i Råbar fra kl. 15:30 – 17:30.
Læs mere om "Døren er Åben" her!


RAW Music ver 2.0 – Idiotsikker Records holder showcase med Bumsestilen og DJ Swab!
Efter stor succes med vores første RAW Music i sidste måned, er vi nu klar med RAW Music 2.0, når Idiotsikker Records arrangerer showcase med Bumsestilen og DJ Swab i Råbar, onsdag d. 28. september, kl 20:00.
Læs mere om Idiotsikker Showcase her!


Kom og mød dit spillested!
Hvis du nogensinde har ønsket at stable en koncert på benene med dit eget band eller andre, har du sikkert også overvejet hvad der skulle til for at få lov at holde den på et af de store, regionale spillesteder. Det prøver vi nu at give svar på, når vi mandag d. 26. september inviterer Bjarke Svendsen (Atlas) og Alexander Nitze (Train, MiskMask m.m.) til en snak om arbejdet som arrangør, hvordan det skal gribes an, logistik, muligheder, myndigheder, tilladelser osv. Samtidig opfordrer vi alle deltagerne til at komme med nye idéer til arrangementer og koncepter for fremtidens spillesteder. Åbent for musikere, arrangører, koncertforeninger, spillestedsfolk osv.
Læs mere om "Kom og mød dit spillested" her!


CKO – Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi – inviterer til workshop for iværksættere i Promus, på onsdag d. 14. september!
Alle kreative iværksættere inviteres nu til at deltage i Creative Business Cup – dysten på gode forretningsidéer om titlen som landets bedste iværksætter fra de kreative erhverv. Som optakt er Promus med til at afholde en gratis workshop. – Der er enkelte ledige pladser tilbage!


Kom til YCE – Young Creative Entrepreneurs Club-møde i morgen, tirsdag d. 13. september
Fra idé til forretning: Mød bl.a. Siân Prime, der gennem sit arbejde for NESTA (National Endowment for Science, Technology and the Arts) og som kursusleder for MA i Creative and Cultural Entrepreneurship på Goldsmiths, University of London, har forsket i, hvordan kreative mennesker forholder sig til entreprenørskab. Til dette arrangement i Creative Entrepreneur Club Aarhus vil Siân præsentere et konkret sæt værktøjer, som kan hjælpe med at komme den svære vej fra idé til forretning. Du kan lige nå at tilmelde dig!


Der er altså en masse arrangementer i kalenderen – vi håber at se dig allerede i denne uge!