Nyt fra Promus - 14. februar 2011

Kære Promus-bruger

Du valgte at se bort fra din sikkert velfortjente vinterferie og ”klikke igennem” til ugens nyhedsbrev, så rigtig velkommen her på promus.dk…


Ny basic - basic contracts
Alle forretningsmæssige forhold tager sit udgangspunkt i en eller anden form for aftale eller kontrakt. Det gælder selvfølgelig også i musikbranchen, hvor kontrakterne regulerer forhold som f.eks. overdragelse, rettigheder, afregningsforhold, territorier, royaltysatser, perioder og optioner mellem parterne. Alt sammen forhold, der kan virke noget komplekse og uoverskuelige for både musikere og branchefolk.

Derfor forsøger vi nu at få lidt mere klarhed over de mest basale forhold omkring aftaler i musikbranchen, og til at guide dig igennem junglen har vi fået advokat og associate i Maqs Law Firm, samt ikke mindst direktør og trommeslager i Michael Learns to Rock, Kåre Wanscher, til byen. Han vil på kurset, som vi kalder Basic contracts, sætte fokus på de primære juridiske forhold – tilsat relevante cases.

Basic contracts henvender sig primært til managers, bookere, pladeselskabsfolk, ”selvudgivere” m.v., men alle med en interesse for området, er selvfølgelig velkomne. Læs mere her!

Basic contracts finder sted i Promus, Vester Allé 15 – tirsdag d. 10. maj, kl. 19:00 – og du melder dig til via info@promus.dk


Mentorordningen – lige en update..
Mentorordningen er et af vores helt store indsatsområder, og vi oplever en meget stor søgning til den. P.t er følgende aarhusianske bands, solister og projekter i dialog med vores stærke mentorfolk:

Spot-aktuelle Asbjørn & The Strange Ears, Kajsa Vala, BroderA, L.A. Prostitutes, Postyr, Blood, Sweat, Drum’n’Bass Big Band, CultureWorks, The Bang Bang Brain, album-aktuelle Lise Dres, The Kat, Hide & Seek Booking og en ny aarhusiansk hip-hop festival, der skal løbe af stablen til efteråret.

Læs mere: her!

Statens Kunstråds Musikudvalg inviterer til dialogmøde

Statens Kunstråds Musikudvalg glæder sig over den store interesse, der har været for at debattere vilkårene for dansk musikliv, og ønsker med dette dialogmøde at følge op på de diskussioner, der har været i forlængelse af offentliggørelsen af Analyse af pengestrømme og ressourcer i dansk musikliv.

Musikudvalget inviterer derfor til dialogmøde om de fremtidige udviklingsmuligheder i dansk musikliv i Danmark og udland: mandag d. 28. februar 2011 kl. 18.00 – 21.30
på Rytmisk Musikkonservatorium, Leo Mathisens Vej 1, 1437 København K

Læs mere og tilmeld dig via Statens Kunstråds Musikudvalg

Du finder både pengestrømsanalyse og de tidligere udsendte anbefalinger via Promus - rapporter & undersøgelser


..og så lige et par remindere:

Musikparlamentet udskriver innovationskonkurrence..
I forbindelse med Spot Festival 2011 udskriver Musikparlamentet igen en innovationskonkurrence med fokus på nytænkning i den danske musikbranche. I år hedder opgaven: Skab et koncept der gavner dansk musikeksport og vind 10.000 danske kroner!
En herlig opgave, som vi glæder os til at se resultatet af.

Hop derfor straks over på innovationskonkurrence – læs mere, og deltag!

Music supervision, publishing m.v. – ny dato!
Vi løb lige ind i et Melodi Grand Prix og dermed lidt omrokeringer i vores panel, så derfor har vi været nødt til at ændre datoen til tirsdag d. 29. marts, kl. 19:00

Til gengæld kan vi nu præsentere et stærkt panel bestående af Jeppe Kaltoft - managing director & executive music supervisor for Upright Music og Anders Fredslund-Hansen – general manager for Good Songs/MBO. D’herrer vil sætte fokus på forholdene omkring sync, publishing, music supervision m.v. Arrangementet er en del af vores aktiviteter omkring sangskrivernetværket i Aarhus, men er selvfølgelig åbent for alle Promus’ brugere.

Tirsdag d. 29. marts, kl. 19:00 – Promus, Vester Allé 15 – Aarhus. Tilmeld dig via: info@promus.dk


.. og husk endelig forårets øvrige Basic-arrangementer:

Basic digital..
Streaming, download, cloud m.v. – der er ingen tvivl om, at fremtidens musikdistribution kommer til at foregå med “nuller og et-taller”, men hvordan hænger det sammen teknologisk, rettighedsmæssigt og økonomisk. Det prøver vi at få lidt klarhed over, når vi samler et par eksperter på området, der forhåbentlig vil kaste et klarere lys over begreberne.

Mød:
Michael Lund-Andersen – Andersen Media
Arnbjørn Joar Styrkor Marklund – Online marketing consultant

Tirsdag d. 8. marts, kl. 19:00 – Promus, Vester Allé 15 – Aarhus. Tilmeld dig via: info@promus.dk


Basic Spot, MXD & ROSA
Aarhus lægger for 17. gang by til landets vel nok vigtigste showcase/musikbranchefestival med internationalt tilsnit, når branchefolk og publikummer fra nær og fjern mødes i weekenden 27. – 28. maj for at tage pulsen på den danske og nordiske musikscene. Festivalen arrangeres af ROSA – Dansk Rock Samråd og MXD – Music Export Denmark. To organisationer, der hver især arbejder målrettet for udbredelsen af dansk rock – både herhjemme og internationalt. Så hvis du som booker, manager, pladeselskab eller band ønsker at vide mere om Spot Festivalen og de øvrige aktiviteter og muligheder, som både ROSA og MXD tilbyder, så kom og hør nærmere når Gunnar Madsen (ROSA) og Thomas Rohde (MXD), tirsdag d. 5. april, lægger vejen forbi Promus for at fortælle mere om deres arbejde.

Tirsdag d. 5. april, kl. 19:00 – Promus, Vester Allé 15 – Aarhus. Tilmeld dig via: info@promus.dk

Flere aktiviteter er i støbeskeen, så hold altid øje med promus.dk, eller nyhedsbrevene…


Fortsat go’ vinterferie…