Kære Promus-bruger

En ny uge truer – og vi er klar med ugens nyheder, ugens remindere og ugens kommentar..

Rasmus Stolberg fra Efterklang var forbi Basic Startup..
Rasmus Stolberg, bassist og manager for Efterklang var på besøg på musikiværksætterkurset Basic startup. Her fortalte han om en karriere, som er præget af DIY-mentalitet og ønsket om selv at have kontrollen. Læs mere og se et interview hvor han deler sine tips her: http://promus.dk/nyheder.asp?AjrDcmntId=395

Bjarke Svendsen fra Atlas giver gode tips til musikere og arrangører
Bjarke Svendsen, som er booker på Atlas, har samlet nogle gode råd til musikere og arrangører, der ønsker at blive booket til et spillested. Læs mere her!

DIY Unite! holdt workshop om sociale medier
Netværket DIY Unite! afholdt i sidste uge første del af et workshop-forløb om sociale medier, som under overskriften "Optimér din tilstedeværelse på de sociale medier" gik lige til kernen i deltagernes online tilstedeværelse. Læs mere og se et klip fra workshoppen her!

Basic Publishing – læs vores introduktion til musikforlagsarbejdet fra en af landets førende forlæggere
Vi samler løbende informationsmateriale omkring de forskellige områder i musikbranchen, og har tidligere haft fokus på publishingområdet – bl.a. via vores Basic-kurser. Nu har vi udvidet Basic publishing-materialet med en tilbundsgående introduktion – skrevet af Ole Dreyer, der har mange års erfaring med arbejdet med publishing, dels hos verdens største musikforlag EMI Music Publishing, dels som selvstændig. Læs Oles introduktion her!

2 millioner til produktion og udgivelse af musik
Statens Kunstråds Musikudvalg indkalder for anden gang ansøgninger til en pulje til produktion og udgivelse af indspillet musik af høj kunstnerisk kvalitet. Puljen er denne gang på 2 mio. kr. Læs mere her!.. og så rask videre til ”Ugens remindere” med en masse vigtige datoer!

Raw Music vol. 3 – Dig og Mig og Vi To..tirsdag d. 29. nov.
Fire grupper: Foyn Trio!, Islets Of Dust, Like A Tiger og Louis Og Magneten, afholder næste RAW Music som en fælles showcase under overskriften Dig og Mig og Vi To! – og som finder sted tirsdag d. 29. november, kl. 20:00 – i Råbar!

Listen To Music With Us..hele tiden!
Promus tager nu pulsen på musikken i byen – og deler den med dig! Lyt med her!

Det Jyske Musikkonservatorium starter sangskriveruddannelse – infomøde d. 21. nov.
Tiden er moden til sangskrivning og derfor lancerer Det Jyske Musikkonservatorium fra studieåret 2012/13 en helt ny bacheloruddannelse i sangskrivning. Der er allerede ansøgningsfrist 1. december.

Musiconomy afholder kurser i Promus d. 28. nov og 5. dec.
I sidste uge skrev vi om Musiconomy-initiativet, og allerede nu kan vi præsentere to Musiconomy-kurser her i Promus.
28. nov.: Viral Markedsføring – lær at lave en effektiv video
05. dec.: Styrk dit salg

Orkesterkontoen – ansøgningsfrist: 15. november
Husk at der er ansøgningsfrist til Aarhus Kommunes Orkesterkonto-pulje, der bl.a. uddeler støtte til indspilning, dvs. studietid, mastering mv., trykning af demo-cd, PR-materiale, workshops, "banddoktor", transportudgifter ved koncertturneer, kompositionsarbejde samt i mindre omfang til leje af udstyr og koncerthonorar, tirsdag d. 15. november.

SPOT 2012 har åbnet for ansøgninger – ansøgningsfrist: 1. dec.
SPOT Festival 2012 foregår 4.-5. maj i Aarhus og planlægningen af festivalen er i fuld gang. Derfor er det NU, at bands, solister, acts mv. kan ansøge om at være med. Også bookingfirmaer, managements, pladeselskaber, koncertarrangører, medier m.fl. kan foreslå danske eller nordiske acts til SPOT Festivalen. SPOT efterlyser rock, pop, hiphop, electronica, dance, alle hybriderne samt de helt nye musikalske brydninger og trends – uanset om ambitionerne er nationale eller internationale. Eller begge dele… Der er ansøgningsfrist torsdag d. 1. december kl. 12:00! Læs mere om ansøgning m.v. her!

Jazz Lab workshop i Promus – 21 nov.
Vil du vide, hvordan man som musiker booker et godt gig i New York? Mandag d. 21. november kl. 16 i Promus giver trompetisten Poul Weis et foredrag med tips om musiklivet i New York, baseret på hans erfaringer som booker på en jazzklub gennem 7 år i Greenwich Village, NY.

KODA inviterer til KODAlounge for medlemmer i Promus
Netværk er vigtigt. Og KODA vil gerne skabe muligheder for, at deres medlemmer kan mødes. Derfor er KODAlounge stedet, hvor du kan møde KODA face-to-face og samtidig networke med dine kollegaer. Mandag d. 5. december bydes der velkommen til medlemmerne til KODAlounge i Promus, fra kl. 17:00. Læs mere og tilmeld dig her!

ORA holder Get Togethers i Promus
ORA - Organisation af Rytmiske Amatørmusikere - inviterer hermed til netværksmøde for arrangørildsjæle og vækstlaget. Med netværksmøderne ”Get Togethers” ønsker ORA at sætte fokus på det rytmiske vækstlag og lave flere vækstlagsarrangementer. Mødet for ORA’s medlemmer i Region Midtjylland finder sted i Promus, torsdag d. 1. december, fra kl. 18:00. Læs mere og tilmeld dig her!.. og så lige på falderebet..

NORTHSIDE Festival søger praktikant.
Kender du til det aarhusianske studie- og musikmiljø, har erfaring med at udvikle, koordinere og afvikle arrangementer, samt har kendskab til, hvordan man markedsfører arrangementer til en ung målgruppe, så er et praktikforløb på Northside Festivalen måske lige dig.

Universal Music Group og SONY/ATV deler EMI..
Efter en længere auktionsperiode er det gamle hæderkronede musikselskab EMI Music nu blevet solgt – til både Universal Music Group og SONY/ATV – for sammenlagt 22,5 milliarder kroner – (hhv. 1,2 milliarder £ og 2,2 milliarder $). Universal Music Group vil overtage pladeselskabsdelen, og SONY/ATV overtager publishing-delen. Den internationale organisation, IMPALA, der varetager independentselskabernes interesser, har dog bebudet, at de bl.a. vil bede EU om at stoppe handlen, da den vil give Universal og Sony en næsten monopollignende status. Og monopol ligger da også lige for, når man kigger på den nye mastodonts potentielle markedsandele herhjemme. For hvis vi tager tallene fra senest offentliggjorte markedsandele (IFPI 2008), så havde Universal en markedsandel på 27,3% som det største herhjemme, og EMI havde 13%. Men da Universal tidligere på året også overtog MBO med bl.a. Copenhagen Records (14,5% af markedet i 2008), så tegner der sig altså konturerne af en lokal kæmpe med næsten 55% af markedet. Hvordan det så rent faktisk kommer til at udvikle sig, er endnu ikke helt klart. Men på sigt vil det betyde sammenlægninger af selskaber – og dermed flere fyringer herhjemme.

Det var alt herfra – og da det er officiel iværksætteruge i denne uge, deltager vi i morgen i ”ENTREPRENØRSKAB – Konference for de kunstneriske uddannelser”, der finder sted i København, og hvor vi sammen med Spin Doc Design står for workshoppen ”Kunstneren som iværksætter”.

P.S. Hvis du gerne vil holdes mere ajour med hvad vi laver, så kan du også følge os på Twitter: http://twitter.com/#!/Promusinfo