Nyt fra Promus 19. september 2011

Kære Promus-bruger

Så stikker vi snart snuden sydpå igen, når vi i denne uge deltager på Reeperbahn Festivalen, der løber af stablen i Hamborg.
Tyskland er jo ved at blive vores primære musikeksportmarked, og en stor del af festivalens seminarer har netop fokus på, hvordan man arbejder med det tyske marked. Disse seminarer er plottet ind i kalenderen, så vi håber at komme tilbage med flere nyttige informationer til gavn og glæde…. Men inden da får du både lidt nyt og lidt nyere herfra!

Andrew Dubber var forbi..
Jazz Danmark afholdt forleden deres årlige stormøde hos Promus og havde i den anledning inviteret internetguruen Andrew Dubber fra Birmingham University til at komme og tale om musikken i den digitale alder.
Læs hvad der blev sagt her!


DIY Unite! Promus inviterer D.I.Y.-folket til at være med i nyt netværk!
Promus sætter nu turbo på indsatsen overfor D.I.Y. – eller do-it-yourself – aktørerne. Som et supplement til vores tilbud via diverse Basic-kurser og vores mentorordning, søsætter vi nu et brugerdrevet netværk af tidligere, nuværende og kommende D.I.Y.-aktører med det mål at skabe et forum og netværk for erfarings- og kompetencedeling. Vi opfordrer derfor alle, der har været møllen igennem – eller overvejer at gøre-det-selv – til at møde op til en initiativaften, hvor netværket skal skydes i gang. Det finder sted her i Promus, torsdag d. 6. oktober fra kl. 16:00 – 18:00
Læs mere om DIY Unite! her


RAW Music vol. 2.0 – Idiotsikker Records holder showcase med Bumsestilen og DJ Swab!
Efter stor succes med vores første RAW Music i sidste måned, er vi nu klar med RAW Music 2.0, når Idiotsikker Records arrangerer showcase med Bumsestilen og DJ Swab i Råbar, onsdag d. 28. september, kl 20:00.
Læs mere om Raw Music her!


MGK/Aarhus og MyMusicMailer er tilføjet til Døren er åben! d. 28. september
Aarhus Musikskole/MGK og MyMusicMailer samt Promus, ROSA, DMF, LMS, Det Jyske Musikkonservatorium, Kulturforvaltningen, Det Benhårde Musikkursus og MONO, vil være til stede, når du onsdag d. 28. september kan møde folk fra alle musikkens ”service-organer” i byen, i Råbar fra kl. 15:30 – 17:30.
Læs mere om "Døren er Åben" her!


Ugens Promus-profil: Rasmus Hamann – KnowTheirName
Næste levende billede i vores ”ugens profil”-føljeton, er Rasmus Hamann fra firmaet KnowTheirName, der arbejder med Music Branding. Firmaet tilbyder også musik og lyddesign til reklamefilm, dokumentarfilm, computerspil, og har base i Promus’ fælleskontorer. Læs mere om Ugens Promus-profil her!


Kom og mød dit spillested – mød Bjarke Svendsen, Atlas og Alexander Nitze fra Train & MiskMask!
Har du en god eller ny idé til arrangementer og koncepter for fremtidens spillesteder? Så Kom og mød dit spillested og få sat skub i idéerne i fællesskab! Vi tager desuden en snak om arbejdet som arrangør, hvordan det skal gribes an, logistik, muligheder, myndigheder, tilladelser osv.
Hvis du nogensinde har ønsket at stable en koncert på benene med dit eget band eller andre, har du sikkert også overvejet hvad der skulle til for at få lov at holde den på et af de store, regionale spillesteder. Det prøver vi nu at give svar på, når vi mandag d. 26. september inviterer Bjarke Svendsen (Atlas) og Alexander Nitze (Train, MiskMask m.m.) Arrangementet er åbent for musikere, arrangører, koncertforeninger, spillestedsfolk osv.
Læs mere om "Kom og mød dit spillested" her!


Ny oversigt over de primære pladeselskaber, bookere og forlag
Vi bliver ofte spurgt om lister og kontakter over de primære musikbrancheaktører herhjemme. Derfor har vi nu stykket tre nye oversigter over de primære pladeselskaber, bookere og forlag – vel vidende, at de selvfølgelig løbende skal opdateres. Listerne er lavet ud fra enkle krav om, at det rent faktisk er selskaber, der har en kontinuerlig produktion – dvs. pladeselskaber, der rent faktisk udgiver musik løbende, bookere, der løbende har bands og artister på turné, og forlag der er ”aktive” – dvs. ikke bare er skuffeselskaber.
Læs mere og check listerne her!Og så lige til sidst:

Fra 50 til 70!
Nej, det er ikke en hastighedsforøgelse i byområderne, men en udvidelse af beskyttelsestiden. For med bred opbakning fra Folketingets partier har interessenter i musikbranchen – både de faglige organisationer og producenterne – med succes arbejdet for en forlængelse af den periode, hvor lydoptagelser og fremførelser af musikværker er beskyttede. Tidligere var beskyttelsestiden gældende i 50 år, men er nu blevet forlænget til 70 år. Det vedtog EU forleden, og der er således taget et stort skridt i retning af at sikre ens vilkår for musikere/musikselskaber og komponisterne.
Læs mere her!


Det var det – wiederhören und bis bald!