Nyt fra Promus - 20. juni 2011

Kære Promus-bruger

Sommeren står for døren, og vi kan nu begynde så småt at geare lidt ned her på det lille kontor efter et hektisk forår. Det betyder også, at Promus-nyhederne holder en lille pause, meen vi kommer dog ikke til at ligge helt på den lade side! Roskilde står jo for døren, men mere væsentligt er vi også i gang med at få de sidste brikker på plads til et efterår, der p.t. ser ud til at komme til at køre i top-gear, og som forhåbentlig vil få Promus' aktiviteter yderligere ”implementeret” – ikke bare i byens eget professionelle miljø – men også gerne udover bygrænsen. Vi skal nok løfte sløret for efterårets aktiviteter snarest, men indtil da får du som sædvanligt ugens korte nyheder…

ATLAS søger projektmedarbejder
Fonden VoxHall er i vækst og tiden er knap; derfor søges der nu en projektmedarbejder til varetagelse af de PR-mæssige opgaver, som er tilknyttet Atlas. Læs mere her!


Kalle B var i huset..
Allestedsnærværende musikentreprenør, DJ – og ikke mindst den første danske Young Creative Entrepreneur Music Award-vinder - Kalle B besøgte Promus og fortalte om sit arbejde og om at fungere i flere forskellige professionelle roller. Arrangementet markerede samtidig afslutningen på de Creative Entrepreneur Club-aktiviteter, som Promus i løbet af foråret har holdt sammen med British Council. De starter efter planen op igen efter sommerferien, så hold øje med nyhedsbreve og promus.dk for flere tilbud til kreative iværksættere.
Læs mere her!


Oh Land in synch…
Et af de forretningsområder indenfor musikbranchen som vi i løbet af foråret har sat, og fortsat sætter, meget fokus på, er hele området omkring synch, partnerskaber og ”Bands & Brands”. Derfor var det meget interessant forleden at kunne læse lidt om synch-strategien i forbindelse med Oh Lands markedsføring i USA, som den blev omtalt i det ansete amerikanske brancheblad, Billboard.
Læs mere her: http://www.promus.dk/nyheder.asp?AjrDcmntId=276


Postyr vinder international korkonkurrence..
Promus-mentoritterne Postyr Project har vundet førsteprisen ved den nyligt afholdte Tampere Vocal Music Festival i Finland.
Vi siger tillykke – og opfordrer dig til at læse mere her!


… og så lige til sidst:

Promus deltog i Kulturkontoret…
Som en opfølgning på vores store debat ”Hvem har førertrøjen på… en debat om talentudvikling”, som vi arrangerede sammen med SPOT Festivalen i maj, blev undertegnede inviteret med i DR/P1’s Kulturkontoret, der satte yderligere fokus på området i en udsendelse i fredags. En interessant debat, der vekslede mellem behovet for til stadighed at styrke de kreative fag fra starten af skolelivet, men som samtidig også satte fokus på nødvendigheden af flid, disciplin, ambition og målrettethed, hvis man skal begå sig professionelt – hvad enten det handler om sport, film, musik eller kunst.
Hvis du har lyst til at læse mere og høre udsendelsen, så check her!


Har du fået penge fra GRAMEX?
GRAMEX, der udbetaler penge til pladeselskaberne og de udøvende musikere for afspilning i bl.a. DR, har netop sendt ”årets høst” af sted til diverse konti.
I år er det blevet til 168 millioner kr. – 8 millioner mere end sidste år. Så hvis du er en af de 8.500 medlemmer, der har penge til gode, har du i disse dage fået en e-mail med oplysninger om kontooverførsel. Husk altid, at hvis du som musiker medvirker på indspilninger, eller du som producent/D.I.Y./pladeselskab udgiver musik, skal du altid checke, at der bliver behørigt indberettet til GRAMEX. Har du ikke fået en opgørelse, så kontakt dem snarest muligt.
Læs mere her om årets resultat m.v. her!

Northside gav overskud..
På trods af periodisk øl-udfald, kø ved madboder og ekspres-opsætning af ekstra toiletter – og ikke mindst et underskud fra sidste års festival i bagagen – lykkedes det alligevel at få et fint lille overskud i hus for arrangørerne af Aarhus’ nye internationale festival.
Læs mere her!

Dansk Live er en realitet!
Ja, ja, sidst med det første – vi ved godt, at det efterhånden er nogle uger siden at det blev offentliggjort, men hvis det alligevel skulle ha’ forbigået din opmærksomhed, så er spillesteder.dk og FestivalDanmark nu ”fusioneret” i en ny organisation under navnet Dansk Live.
Læs mere her: http://dansklive.dk/

Gynger og karruseller – der er snart ansøgningsfrist for eksportstøtte til pladeselskaber!
Hvad indadtil tabes, skal udadtil vindes! Sådan kunne man godt omskrive et berømt ordsprog. For går det skidt herhjemme, er der jo al mulig grund til at forsøge at øge omsætningen internationalt. Og her kan MXD – Music Export Denmark – måske være til hjælp.
Der er i hvert fald ansøgningsfrist for eksportstøtte til pladeselskaber d. 1. juli, så læs endelig mere her!

Promus’ nye fælleskontorer..
Promus’ fælleskontorer for projektmagere, iværksættere og mindre virksomheder indenfor musikbranchen er flyttet ind i de store åbne og lyse lokaler i stueetagen her i Vester Allé.
Læs mere om lokalerne, priser m.v. her!

Det var det - Promus-nyhederne vender stærkt tilbage d. 1. august!

Ha’ en fortsat go’ uge, og en forrygende sommer!

De bedste hilsner

Jesper Mardahl og Anne Jensen