Nyt fra Promus - 20. marts 2011

Kære Promus-bruger

Ja, undskyld vi har snydt lidt med datoen, men det meste af mandag d. 21. marts kommer vi til at tilbringe i en flyvemaskine, der skal bringe os hjem fra en intensiv lille uge i det sydvesttexanske, nærmere bestemt, SXSW – South By Southwest-festivalen i Austin. Derfor sender vi lige ugens nyhedsmail her fra køkkenet i nabohuset til det for mange danske sangskrivere så kendte, The House Of Songs, inden vi stikker næsen hjemad.
Selve SXSW – ja, amerikanerne elsker forkortelser - har været en uge i en varmemæssig trykkoger tilsat en nærmest konstant kakofoni af musik. Dertil kommer et par spændende seminarer og en lang række møder med nye potentielle partnere til Promus. Vi følger mere udførligt op, når vi er tilbage.

Young Creative Entrepreneur Music Award 2011
Som tidligere nævnt skal vi i samarbejde med British Council i Danmark være med til at uddele årets Young Creative Entrepreneur Music Award.

Prisen går til den bedste unge kreative iværksætter inden for den danske musikindustri i 2010. Vinderen skal deltage i en konference i forbindelse med musikfestivalen The Great Escape, der finder sted i Brighton til maj, sammen med vindere fra andre lande, men du skal skynde dig! Der er deadline for ansøgninger tirsdag d. 22. marts kl. 14.00, og vinderen offentliggøres d. 8. april.

Læs mere om YCE Music Award 2011 og betingelserne for at ansøge her!


Music supervision, publishing & sync!
Det er med stor glæde, at vi nu kan tilføje Manfred Zähringer til panelet. Manfred, der er direktør for Iceberg Music Group, er måske en af de mest erfarne folk herhjemme indenfor international publishing og sync-placements. Eksempelvis er det blevet til 27 sync-placeringer for The Blue Van indenfor det sidste halvandet års tid – bl.a. i forbindelse med iPad-launchet ved sidste års Oscar-uddeling. Det bliver derfor et stærkt panel, der vil gennemgå de forskellige arbejdsområder omkring sync, publishing, music supervision m.v. Arrangementet er en del af vores aktiviteter omkring sangskrivernetværket i Aarhus, men er selvfølgelig åbent for alle Promus’ brugere.
Panelet består nu af:
Manfred Zähringer – managing director/Iceberg Music Group – www.iceberg-records.com
Jeppe Kaltoft - music supervisor/Upright Music - www.upright-music.com
Anders Fredslund-Hansen - publisher/Good Songs - www.goodsongs.dk

Tirsdag d. 29. marts, kl. 19:00 – Promus, Vester Allé 15 – Aarhus.


MXD – ansøgningsfrist for eksportstøtte
Fredag d. 1. april er der ansøgningsfrist for eksportstøtte til pladeselskaber der arbejder med internationale udgivelser.


Og så lige på falderebet…

Seminarerne på SXSW startede med et spark i r…… fra den tidligere trommeslager i PIL, Martin Atkins, under titlen – ”Welcome to the Music Business – You’re Fucked!”

Atkins har lagt stikkerne på hylden og underviser nu i music business ved Madison University, og har bl.a. skrevet bogen ”Tour:Smart”. Selve seminaret blev en selvironisk og meget morsom tour de force udi klichéernes verden – både hvad angår musikbranche-folket, men også musikerne måtte stå for hans sarkastiske indspark. Bl.a. blev vi begunstiget med følgende:
”Fucked by YOURSELF! – Stop blaming – take responsibility! Have a strategy! Get the fuck out of bed! Practice for catastrophy! Make your shows events! Play for free – free is the new black! Learn to take control! Aim low – get high! Momentum is king! Pour gasoline over your plugs! Osv., osv.

Og for lige at sparke yderligere til hele debatten om lovlige/ulovlige downloads, udtalte han meget kontant:
“It’s not a problem if 20.000 people download your music illegally. It’s a problem if they don’t!”

Check: http://www.amazon.com/Tour-Smart-Break-Martin-Atkins/dp/0979731305

Fortsat go’ uge…


Jesper Mardahl og Anne Jensen
Promus