Nyt fra Promus - 22. august 2011

Kære Promus-bruger

Endnu en ny uge truer, men vi er her som sædvanlig med lidt nyheder og anden info til opmuntring.
Listen er lang i dag – så husk at scrolle helt ned ;-)

Kom til Aarhussamtaler med Howe Gelb & Charlie Sexton til halv pris!
Aarhus Festuge giver nu Promus’ brugere mulighed for at komme til et spændende musikermøde, når Howe Gelb og Charlie Sexton – med Mojo-journalisten Andrew Fyfe ved roret – kaster sig ud i temaet ”Fejl i musik” - oven i købet til halv pris! Seancen finder sted på Canblau i Klosterport, Aarhus, onsdag d. 31. august fra kl. 21:00 – og samtalerne afsluttes med en koncert med spanske A Band Of Gypsies.
Læs mere og køb din rabat-billet via linket her!

CKO – Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi – inviterer til workshop for iværksættere i Promus
Alle kreative iværksættere inviteres nu til at deltage i Creative Business Cup – dysten på gode forretningsidéer om titlen som landets bedste iværksætter fra de kreative erhverv. Som optakt er Promus med til at afholde en gratis workshop.
Læs mere her!

Sidste udkald til ArtLab-kurser i Promus
Skynd dig! Der er kun få ledige pladser tilbage til de 3 kurser, som KODA og Artlab, i samarbejde med Promus, afholder til november med overskrifterne ”Ufortyndet sangskrivning”, "Din sang - fra tanke til produkt" og ”Network og promotion for uafhængige sangskrivere”.
Læs mere her!

Første RAW Music-aften er klar!
Under overskriften ”Lyden af sensommer” sætter arrangøren Rune Finseth gang i vores RAW Music-initiativ, når han præsenterer Pil & Liv, Shanghai Lulu og Hanna Von Bergen på scenen i Råbar, mandag d. 29. august, kl. 20:00. Det ser vi meget frem til!
Læs mere om Lyden af Sensommer her!

Promus skyder Basic startup i gang!
Vi vil gerne styrke de ”nye musikentreprenører” og sikre nye bæredygtige virksomheder i Aarhus-området. Derfor skyder vi nu iværksætterkurset Basic startup i gang, hvor du får kompetent hjælp til at få din musikvirksomhed realiseret.
Læs mere om Basic Startup her!

Promus søger pr-praktikant med grafisk flair
Vi får også i efteråret rygende travlt, og derfor leder vi efter en journalist-praktikant, eller anden talentfuld ”skriver”, med interesse og indsigt i den danske musikbranche, der kan hjælpe os med at styrke indsatsen overfor medierne, holde gang i både website og Facebook-side, og også gerne besidder grafisk flair.
Læs mere her!


Og nyhederne i øvrigt, både de skæve og de mindre skæve…

KODA inviterer til dialogmøde omkring musikblogs m.v.
Promus fik for noget tid siden en henvendelse fra musikbloggen Wonders Make Joy, der ønskede hjælp i forbindelse med indgåelse af aftale med KODA omkring brugen af musik på deres blog. Reglerne viste sig ikke helt så enkle, så Wonders Make Joy har nu offentliggjort de komplekse regler for de mange bloggere, og dem kan du læse her!

Offentliggørelsen – og kritikken – har afstedkommet et initiativ fra KODA, der nu ønsker at invitere alle musikbloggere m.v. til dialogmøde i København, fredag d. 26. august., så man forhåbentligvis kan arbejde hen imod nogle smidigere løsninger.
Læs mere om dialogmødet her!


Få pladser tilbage til JazzDanmarks stormøde i Promus!
Der er nu kun få pladser tilbage, når JazzDanmark indkalder alle jazzinteresserede, jazzmusikere og jazzprofessionelle i Aarhus-området til stormøde, der bl.a. byder på foredrag fra den engelske internetguru og forfatter, Andrew Dubber.
Så skynd dig at læse mere her!

Rock’n’Reel ruller stadig!
Før sommer lancerede Filmby Aarhus, Shareplay, Promus og Den Vestdanske Filmpulje projektet Rock’n’Reel, hvor unge håbefulde instruktører kan ansøge om tilskud til musikvideoproduktion. Indtil videre er der tildelt støtte til When Saints Go Machine, men der er stadig midler i kassen, så læs endelig videre om mulighederne for tilskud, betingelser m.v. – i Rock 'n' Reel her!

Farvel til H-27
Ja, det lyder måske lidt kryptisk, men H-27 var det gamle ”kodenavn” for Haraldsgade 27 i Viby – altså matriklen hvor GNAGS opbyggede en af landets første, og måske stadig mest succesfulde D.I.Y-virksomheder. Huset rummede en overgang pladeselskabet Genlyd, hvor undertegnede selv tilbragte det meste af perioden 1984 – 1988, og Feedback Recording, der i en årrække gik for at høre til blandt top 10 over væsentlige studier i Danmark. Genlyd flyttede med tiden til København, og er desværre nu reduceret til et label under Sony Music, men Feedback fortsatte og trodsede i mange år konkurrencen fra de efterhånden mange hjemmestudier. Stort alt hvad der kan krybe og gå indenfor dansk rock og pop har i de sidste 40 år på et eller andet tidspunkt haft deres gang i det studie, men nu har den nuværende ejer, Jacob Riis-Olsen, der også har en fortid som guitarist i GNAGS, altså solgt huset og afhændet udstyret til et nyt studie på ny matrikel. En epoke – ikke bare i aarhusiansk, men i dansk musikhistorie, er forbi og byen mister et ”landmark”. Måske man skulle ha’ pakket det hele sammen, og genskabt H-27 i Den Gamle By, når de nu alligevel dér er i gang med at genopbygge den nyere danske historie?
Læs mere her!

Zirkus Nemo griner for højt!
Endnu en Aarhus-historie er ved at tage form! Således kunne man i sidste uge læse i Stiften, at der nu er kommet klager over for høj latter under Zirkus Nemos forestillinger i byen. Angiveligt er dB-grænsen for ”latter” sat til 40, men i Nemos tilfælde blev der målt til 53. Zirkus Nemo, der ellers trækker fulde huse hvert år i Aarhus, har i de sidste år ført en omtumlet tilværelse i byen, og var således i år placeret ved Marselis Boulevard/Skanderborgvej – altså tæt ved et af byens mest støjbelastede trafikkryds. Alligevel var naboerne altså for ømskindede, og følte sig åbenbart mere generet af bramfri latter end af tung trafik! Hvem sagde ”Smilets by”?
Læs omtalen her!