Kære Promus-bruger

Er det ikke fantastisk? Foråret er på vej med både udsigt til let tø fra vest – og et tøbrud af dimensioner i hele Nordafrika! Velkommen til uge 9 og starten på forårsmånederne – og selvfølgelig lidt nyheder fra det aarhusianske…

Young Creative Entrepreneur Music Award 2011
Ny guide til sociale musiksider
FRUKT Comes to town
Basic Digital
GRAMEX – har du penge til gode?


Young Creative Entrepreneur Music Award 2011

Har du startet ny musikvirksomhed, skabt en event eller en festival i nye rammer, eller udviklet nye tiltag indenfor det musikmiljøet herhjemme, så har du nu muligheden for at deltage i Young Creative Entrepreneur Music Award 2011.

Prisen går til den bedste unge kreative iværksætter inden for den danske musikindustri i 2010. Vinderen skal deltage i en konference i forbindelse med musikfestivalen The Great Escape, der finder sted i Brighton til maj, sammen med vindere fra andre lande, men du skal skynde dig! Der er deadline for ansøgninger, tirsdag d. 22. marts, og vinderen offentliggøres d. 8. april!

Young Creative Entrepreneur Music Awards uddeles i et samarbejde mellem British Council Denmark og Promus, og de indsendte projekter vil blive bedømt af et dommerpanel bestående af engelske og danske branchefolk.

Læs mere om YCE Music Award 2011 og betingelserne for at ansøge her!

Ny guide til sociale musiksider

Facebook, MySpace, Ping, Ning, Sonicbids, Reverbnation o.s.v. – paletten af sociale musiksider er bred, men hvad der ”hot” i dag, kan meget vel være ”not” i morgen.
Derfor har Promus, i samarbejde med Rasmus Hamann fra Musikfinder.dk, fået udarbejdet en guide over de p.t mest benyttede sociale musiksider – både herhjemme og internationalt.

Læs mere og check guiden via linket her – og husk vores workshop med YourWaves, mandag d. 11. april fra 16:00 – 18:00 – i Promus, Vester Allé 15 – Aarhus. Læs mere og tilmeld dig via: det sker!


FRUKT Comes to town..
Den traditionelle kløft mellem musik og benhård forretning er efterhånden brudt ned, og det var vel nok de færreste der troede, at de eksempelvis skulle opleve Kashmir i smukt samarbejde med Unibrew. Samtidig er det efterhånden blevet mere reglen end undtagelsen, at danske bands ”syncer” deres musik i store reklamekampagner, film og i TV – herhjemme og internationalt.

Et af de selskaber, der har arbejdet mest målrettet med at bygge bro mellem ”bands og brands” på den internationale scene, er engelske FRUKT Communications, og det var derfor oplagt for os at invitere FRUKT-folkene en tur til Aarhus for at kaste et internationalt lys over området overfor musik, reklame, film og computerspilsbranchen – både lokalt og nationalt.

FRUKT tog imod vores tilbud, og besøger Promus torsdag d. 10. marts – fra kl. 14:00 – 17:00.

Her vil FRUKT’s grundlægger og kreative chef, Jack Horner og planning director, Dom Hodge under overskriften BRAND NEW MENTALITY præsentere deres arbejde, der bl.a. omfatter samarbejde mellem brands som Coca Cola, Nokia, Heineken, O2, T-Mobile og pladeselskaber som Warner, Sony Music og Universal. Endvidere er FRUKT fast redaktionel leverandør til det ansete engelske musikbranche-tidsskrift, Music Week. Som bonusinfo kan det nævnes, at Jack Horner har deltaget i British Councils YCE Music Award, som Promus er med til at uddele i år.

I forlængelse af oplægget afholdes et netværksmøde i Creative Entrepreneurs Club Aarhus, som du skal tilmelde dig særskilt til.

Hvis du er interesseret i at deltage, så læs mere og tilmeld dig via linket her!

Basic Digital..
Til alle bands, solister, selv-udgivere, DJ’s, sangskrivere, producere, pladeselskab, managere og publishers: Vi vil lige gøre jer specifikt opmærksomme på vores kommende Basic-kursus, der har fokus på det digitale område som det ser ud nu, og i fremtiden.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at fremtidens musikdistribution kommer til at foregå digitalt, men hvordan hænger det sammen rettighedsmæssigt, økonomisk og teknologisk? Bliver det downloads, streaming, cloud m.v. – og er iTunes allerede en død sild? Ja, det har vi fået et par eksperter til byen for at kaste mere lys over:

Michael Lund-Andersen – Andersen Media/Okari Mobile - http://www.andersenmediadanmark.dk/
Michael har en bred erfaring indenfor digital distribution, med professionel baggrund i Phonofiles, Prefueled og efterfølgende Basepoint Media. Han har nu sit eget konsulentfirma med fokus på rådgivning indenfor området, og har sideløbende været med til at starte Okari Mobile, der arbejder med distributionsløsninger på mobil-området. Michael er i øvrigt uddannet i Music Management fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Arnbjørn Joar Styrkor Marklund – Online marketing consultant - http://www.marklund.no/
Arnbjørn er også uddannet i Music Management, men fra Rytmisk Musikkonservatorium i Kbh., og har desuden en M.Sc. i Digital Design and Communication fra IT-universitetet i København. Han kommer oprindeligt fra Norge, hvor han har arbejdet som artist manager. Han har været tilknyttet Merger Management, Vice Music og Apollo Music, men arbejder nu som freelance konsulent med rådgivning indenfor online strategier og digital markedsføring af musik. Arnbjørn er endvidere en meget respekteret debattør netop indenfor forhold omkring musikken og den digitale udfordring.

Basic Digital – tirsdag d. 8. marts, kl. 19:00 – Promus, Vester Allé 15 – Aarhus. Tilmeld dig via info@promus.dk


GRAMEX – har du penge til gode?
Det er ikke altid lige let at overskue pengestrømmene i musikbranchen. Et af de områder, hvor det nogle gange svipser, er i forbindelse med GRAMEX-indberetningerne i forbindelse med udgivelser. Det er desværre ikke altid, at de bliver lavet – hverken rettidigt eller korrekt, så derfor efterlyser GRAMEX nu info fra musikere og pladeselskaber i forbindelse med udgivelser fra 2008 – 2010. Check derfor linket her: GRAMEX - penge til gode - og se om du evt. har noget til gode.


.. og husk endelig forårets øvrige Basic-arrangementer:

Music supervision, sync, publishing m.v.
Tirsdag d. 29. marts, kl. 19:00 – Promus, Vester Allé 15 – Aarhus. Læs mere og tilmeld dig via: det sker!

Basic Spot, MXD & ROSA
Tirsdag d. 5. april, kl. 19:00 – Promus, Vester Allé 15 – Aarhus. Læs mere og tilmeld dig via: det sker!

Basic contracts..
Tirsdag d. 10. maj, kl. 19:00 – Promus, Vester Allé 15 – Aarhus. Læs mere og tilmeld dig til via det sker!


.. og så lige til sidst...

Vi startede jo året med en helt fantastisk lederartikel i vores egen Århus Stiftstidende (ja, de skriver det altså stadig med bolle-å), der var en tour de force i trist nostalgi: Aarhus var ikke længere en musikby, og det hele var meget bedre i 80’erne osv. osv. Se evt. her!

Men i den forløbne uge er redaktionen begyndt at spidse blyanterne, og med udgangspunkt i en stor artikel om den kommende Northside Festival er det tilsyneladende gået op for dem, hvor fantastisk et musikliv der egentlig er i byen – læs bare her!

Lad os håbe, at den frugtesløse diskussion om hvorvidt Aarhus er en musikby eller ej, nu endelig forstummer.

Fortsat go’ uge…