3. januar 2011

Kære Promus-bruger

Velkommen tilbage på pinden i det nye år – det bliver så hyggeligt….

Promus – status på 2010
Basic – opsamlingsheatet er rykket en dag!
Ansøgningsfrister kulturudviklings- og arrangementspuljen 2011
Infomøde – Music Management-uddannelsenPromus – status på 2010..
Det er ikke fordi det skal være en ”høj-majestætelig” nytårstale, men alligevel vil vi nu gerne lige kaste et tilbageblik over året der gik, og jo var Promus’ første år ”i luften”.

Læs talen her!

Basic – opsamlingsheatet er rykket til 18. januar 2011!
Selvfølgelig gik der lige kuk i kalenderen med planlægningen af forårets Basic-kurser. Det betyder, at opsamlingsheatet, der var annonceret til onsdag d. 19. januar, er flyttet til tirsdag d. 18. januar – samme tid, samme sted. Kurset er et koncentreret sammenkog af indholdet fra efterårets kurser. Så hvis du missede et eller flere af Basic-kurserne i 2010 - eller slet ikke har været med - så har du nu muligheden for at få hele "pakken" leveret i koncentreret form, når vi samler op på vores gennemgang af arbejdsområderne indenfor management, publishing og pladeselskab.
Kurset finder sted i Promus - Vester Allé 15, Århus C – tirsdag d. 18. januar 2011, kl. 19:00 – tilmeld dig via linket her

Du kan finde materiale fra de foregående kurser her: http://www.promus.dk/branche_diverse.asp
- på samme side finder du også nyttige links, samt vores nye oversigtskort over den danske musikbranche.

Ansøgningsfrister kulturudviklings- og arrangementspuljen 2011
Husk der er frist for ansøgninger til Aarhus Kommunes kulturudviklings- og arrangementspuljer,
tirsdag d. 1. februar 2011 kl. 12.00.

Læs mere her

Infomøde – Music Management-uddannelsen..
Ønsker du at styrke og udbygge dine faglige kompetencer indenfor den kommercielle del af musikbranchen, og samtidig få udvidet dit professionelle netværk, er diplomuddannelsen i Music Management på Det Jyske Musikkonservatorium den rigtige løsning for dig, der gerne vil videre med karrieren.
Check informationsmødet om Music Managementuddannelsen – i daglig tale MUMA – onsdag d. 19. januar, kl. 19:00, Det Jyske Musikkonservatorium, Skovgaardsgade 2C – 8000 C, her:

..og så lige til sidst!
Nytårsnat mistede byen en af sine ”store drenge”, da Flemming Bamse Jørgensen alt for tidligt døde på grund af et hjertestop. Bamse formåede som en af de få herhjemme at være højt respekteret af hele spektret af musikmiljøet – både det folkelige og det mere seriøse. Det er noget af en bedrift, og det er da også uomtvisteligt en meget stor stemme, der nu lige pludselig er blevet tavs.

Det triste budskab blev fulgt op af mange artikler og nekrologer i hele den danske presse – og selvfølgelig især i herværende Århus Stiftstidende – der også omtalte dødsfaldet i deres lederartikel, søndag d. 2. januar

At lederen blander overgangen fra byens stavemåde fra Å til Aa sammen med Bamses alt for tidlige død kan virke noget søgt, men at artiklen yderligere kaster sig ud i udtalelser som ”.. nogen decideret musikby kan Aarhus næppe betegnes længere”, er da vist at skyde helt forbi målet, og siger måske nok mere om Stiftens manglende ”fingeren på pulsen” på byens musikliv, og en lederskribent der hænger for meget fast i byens efterhånden noget fladtrådte 80’er guldalder end om den faktiske situation.

Lad os nu engang for alle slå fast, at Aarhus (med eller uden dobbelt-a eller å) er og bliver en musikby – og oven i købet en af de tungere af slagsen. Vi producerer masser af musik og har et stærkt og levende miljø – både hvad angår vækstlag og de mere etablerede udøvere og aktører. Vi har et musikkonservatorium, der leverer et stort antal fantastiske nye talenter hvert år, vi har festivaler både til det smalle og det brede, vi har spillesteder der faktisk klarer sig godt, og som via koncerter og festivaler bidrager væsentligt til byens økonomi, vi har små nicheorienterede musikforeninger med hjerteblod, der alene producerer flere koncerter tilsammen end de fleste andre af de byer, vi altid skal sammenlignes med og sidst – men ikke mindst, har vi måske et de vigtigste internationale musikalske fyrtårne herhjemme – nemlig Spot Festivalen, der skaber uvurderlig international spalteplads om byen. Og så er der altså også fuld skrue på ”fødselshjælpen”, som skribenten efterlyser – bare check Promus’ mentorordning!
Så hvis vi endelig skal nævne noget vi mangler, så er det nok mere at de lokale medier tager musikken alvorligt, og en overordnet politik fra kommunens side, der gør livet lettere for alle dem der holder musikfanen højt.


Fortsat go’ uge…De bedste hilsner

Jesper Mardahl
Manager