Nyt fra Promus 3. oktober 2011

Kære Promus-bruger

Ny uge, ny måned, ny regering – og ny kulturminister.
De 23 nye ministre fra A, B, F-regeringen er nu på plads, og til at overtage kulturministersædet er valget faldet på direktør i Change The Game, exil-aarhusianer, ex-rektor for Kaospiloterne og tidligere formand for Aarhus Kommunes kulturudvalg, Uffe Elbæk fra Det Radikale Venstre.
Vi ønsker tillykke med udnævnelsen herfra – læs mere om Uffes tanker for musikken nederst - og så ellers videre til ugens øvrige nyheder.

Gør-det-selv i fællesskab, eller D.I.Y. Unite! Kom til netværksmøde på torsdag d. 6. oktober
Promus sætter nu turbo på indsatsen overfor D.I.Y. – eller do-it-yourself – aktørerne. Som et supplement til vores tilbud via diverse Basic-kurser og vores mentorordning søsætter vi nu et brugerdrevet netværk af tidligere, nuværende og kommende D.I.Y.-aktører med det mål at skabe et forum og netværk for erfarings- og kompetencedeling. Vi opfordrer derfor alle, der har været møllen igennem – eller overvejer at gøre-det-selv – til at møde op til en initiativaften, hvor netværket skal skydes i gang. Den finder sted her i Promus, torsdag d. 6. oktober fra kl. 16:00 – 18:00
Læs mere om DIY Unite! her

RAW Music – Who’s next?
I onsdags afholdt vi vores andet RAW Music-arrangement, da aarhusianske Idiotsikker Records stod for en succesfuld aften med Bumsestilen og DJ Swab i Råbar. Der er stadig mulighed for dig som arrangør, pladeselskab, booker, band m.v., at få muligheden for at lave en aften i Råbars hyggelige rammer. Så hop straks over og læs mere om RAW Music-idéen, ansøgning m.v. her - og se billeder fra Bumsestilen-showcasen her:

Rå Festival ’11 – Promus, Spot, LMS, GAFFA m.fl. fejrer Kulturnatten d. 14. oktober
”Det gamle Huset”, ”Musikborgen”, ”Vester Allé-bygningen”, ”Musikbyen”, ”Musikkens Hus” osv. osv.
Kært barn har mange navne – vi har endnu ikke fundet vores – men i hvert fald inviterer et samlet Vester Allé 15 nu til Kulturnat d. 14. oktober, hvor du kan komme og opleve en række spændende bands. Læs mere om Rå Festival '11 her!

Jazz Lab workshop i Promus
Vil du vide, hvordan man som musiker booker et godt gig i New York? Mandag d. 21. november kl. 16 i Promus giver trompetisten Poul Weis et foredrag med tips om musiklivet i New York, baseret på hans erfaringer som booker på en jazzklub gennem 7 år i Greenwich Village, NY.
Læs mere her: http://www.promus.dk/nyheder.asp?AjrDcmntId=358

Ta’ med til MIDEM 2012
Har du internationale ambitioner med dine artister, udgivelser m.v.? …så har du nu chancen for at deltage på den danske/nordiske stand på musikmessen MIDEM i januar 2012. Læs mere her: http://www.promus.dk/nyheder.asp?AjrDcmntId=66

Ugens Promus-profil: Mogens Kjeldsen – Bobkat Agency/Crunchy Frog
Mogens Kjeldsen er på én gang booker ved Bobkat Agency, som er Crunchy Frogs nystartede bookingafdeling, og Product and Digital Business manager ved Crunchy Frog. Arbejdsdagen køres fra Promus’ fælleslokaler – læs mere om Mogens og hans arbejde her!


Siden sidst..

Musikere sagde hej til deres spillested
Under overskriften "Kom og mød dit spillested" havde Promus i samarbejde med Atlas/Voxhall og Train inviteret til info-/debataften om, hvordan spillesteder kan bruges og udvikles. Det tilbud tog en stor flok musikere imod. Læs mere og se billederne her!

Døren var åben!
I sidste uge afholdt vi i samarbejde med ROSA/SPOT, LMS, Aarhus Kommune, Det Jyske Musikkonservatorium, DMF/Aarhus, MONO/ORA, MyMusicMailer, MGK og Det Benhårde Musikkursus, et større ”åbent hus”-arrangement, hvor musikfolket kunne få spørgelysten tilfredsstillet hos nogle af byens mange ”service-organer” indenfor musiklivet. Arrangementet var velbesøgt og vil blive gentaget til næste år. Læs mere og se billeder her!


Og så lige til sidst:

Uffe Elbæk – ny kulturminister!
Som nævnt i indledningen til ugens tekst blev Uffe Elbæk (R) altså udnævnt til ny kulturminister. Og hvad kan vi så vente af initiativer fra hans front? Ikke så lidt – måske! Under valgkampen lancerede han nemlig ”Kulturens Marshall Plan” – hans vision for en ”genopretning” af kulturen, der bl.a. vil indebære en ændret fordeling af midlerne til den klassiske og rytmiske musik. Læs mere om ”Marshallplanen” her!

The Beatles for sale!
Tja, hvis du ligger inde med mindst 3,5 milliarder dollars, har du nu muligheden for at blive den lykkelige ejer af EMI Music – et af verdens største og mest hæderkronede pladeselskaber og musikforlag. Repertoiret omfatter et utal af nogle af musikkens største stjerner, så det er altså nu du skal vride armen om på din bankrådgiver. Buddet skal falde senest på onsdag d. 5. oktober.

2017-ansøgningen er indsendt
I fredags afleverede de to kandidatbyer Aarhus og Sønderborg hver deres ansøgning om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017, så holder vi spændingen – helt frem til september 2012, hvor det bliver afsløret om det bliver her – eller der.

Det var det – rigtig god uge!