Nyt fra Promus - 5. september 2011

Kære Promus-bruger

Så blev det efterår, festugen er slut, den sidste fadbamse er konsumeret i denne omgang – og mon ikke Howe Gelb nu er taget hjem!
Om få timer tager vi på Promus i hvert fald til Berlin til det årlige PopKomm-festival, hvor vi bl.a. skal mødes med Club Commission Berlin – en sammenslutning af mere end 120 af byens førende klubber og spillesteder. Mere herom senere når vi er tilbage – indtil videre får du lige ugens nyheder…så tchüss – und bis bald, som man siger på de kanter!

Døren er åben – kom og mød Promus, ROSA, DMF, LMS, Det Jyske Musikkonservatorium, Kulturforvaltningen og MONO!
Onsdag d. 28. september kan du møde folk fra alle musikkens ”service-organer” i byen, når vi holder ”døren er åben”-træf i Råbar fra kl. 15:30 – 17:30.
Læs mere her!

RAW Music ver 2.0 – Idiotsikker Records holder showcase med Bumsestilen og DJ Swab!
Efter stor succes med vores første RAW Music forleden, er vi nu klar med RAW Music 2.0, når Idiotsikker Records arrangerer showcase med Bumsestilen og DJ Swab i Råbar, onsdag d. 28. september, kl 20:00. Læs mere om Raw vol. 2 her!

RAW Music ver. 1.0 – ”Lyden af sensommer” – blev en stemningsfuld succes!
Sidste mandag fandt – som nævnt - vores første RAW Music-aften sted under overskriften, ”Lyden af sensommer”, med Pil & Liv, Shanghai Lulu og den uforglemmelige Hanna von Bergen på plakaten.
Råbar var proppet og stemningen i top. Læs mere og se billeder fra Raw vol. 1 her!

Ugens nye profil – Thomas Lassen – Hide & Seek Booking.
Næste levende billede i vores ”ugens profil”, er booker/manager Thomas Lassen fra Hide & Seek, der også er på vej til PopKomm-festivalen i Berlin for at præsentere Tako Lako og Dad Rocks på showcases i byen. Læs mere om Thomas, hans forventninger og hans virksomhed her!

Kom og mød dit spillested!
Hvis du nogensinde har ønsket at stable en koncert på benene med dit eget band eller andre, har du sikkert også overvejet hvad der skulle til for at få lov at holde den på et af de store, regionale spillesteder. Det prøver vi nu at give svar på, når vi mandag d. 26. september inviterer Bjarke Svendsen (Atlas) og Alexander Nitze (Train, MiskMask m.m.) til en snak om arbejdet som arrangør, hvordan det skal gribes an, logistik, muligheder, myndigheder, tilladelser osv. Samtidig opfordrer vi alle deltagerne til at komme med nye idéer til arrangementer og koncepter for fremtidens spillesteder.
Læs mere om Kom og mød dit spillested her!

CKO – Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi – inviterer til workshop for iværksættere i Promus, onsdag d. 14. september!
Alle kreative iværksættere inviteres nu til at deltage i Creative Business Cup – dysten på gode forretningsidéer om titlen som landets bedste iværksætter fra de kreative erhverv. Som optakt er Promus med til at afholde en gratis workshop.
Læs mere her!

Kom til YCE – Young Creative Entrepreneurs Club-møde, tirsdag d. 13. september
Fra idé til forretning: Mød bl.a. Siân Prime, der gennem sit arbejde for NESTA (National Endowment for Science, Technology and the Arts) og som kursusleder for MA i Creative and Cultural Entrepreneurship på Goldsmiths, University of London, har forsket i, hvordan kreative mennesker forholder sig til entreprenørskab. Til dette arrangement i Creative Entrepreneur Club Aarhus vil Siân præsentere et konkret sæt værktøjer, som kan hjælpe med at komme den svære vej fra idé til forretning.
Læs mere om arrangementet m.v., her!

Og nyhederne i øvrigt, både de skæve og de mindre skæve…

Danmarks næststørste majorselskab overtager Danmarks største indie-selskab!
Det måtte vel ske - Universal Music har overtaget MBO - landets største indieselskab med bl.a. Copenhagen Records, Recart og A:larm under sig.
MBO kom ud med et dundrende underskud for 2010, og bebudede for noget tid siden drastiske nedskæringer og fyringer indenfor koncernen, så det er vel en naturlig konsekvens af dette, at Universal nu overtager biksen. Det vil selvfølgelig betyde effektivisering og udnyttelses af respektive ressourcer, men desværre sikkert også yderligere fyringer. Begge selskaber er jo kendt for at stå stærkt på det danske repertoire med artister som TV2, Sort Sol, Medina, Nephew og Nik & Jay, så man kan kun håbe at dette fokus yderligere vil blive prioriteret. Under alle omstændigheder bliver det noget af en mastodont herhjemme med en samlet markedsandel på hele 41% af det danske musiksalg. Læs mere her: http://www.promus.dk/nyheder.asp?AjrDcmntId=338

Aqua lavede 90’ernes værste sang!
Læserne af det ansete amerikanske magasin, Rolling Stone, er ikke i tvivl når det kommer til hvem der lavede 90’ernes værste sang.
En læserafstemning tildelte fornylig Aqua denne tvivlsomme ære for ”Barbie Girl”, der jo lagde verden ned i slutningen af 90’erne.
Spørgsmålet er så bare hvem der griner mest på vej til banken?

Få pladser tilbage til JazzDanmarks stormøde i Promus!
Der er nu kun få pladser tilbage, når JazzDanmark indkalder alle jazzinteresserede, jazzmusikere og jazzprofessionelle i Aarhus-området til stormøde, der bl.a. byder på foredrag fra den engelske internetguru og forfatter, Andrew Dubber.
Så skynd dig at læse mere her: http://www.promus.dk/nyheder.asp?AjrDcmntId=317

Rock’n’Reel ruller stadig!
Før sommer lancerede Filmby Aarhus, Shareplay, Promus og Den Vestdanske Filmpulje projektet Rock’n’Reel, hvor unge håbefulde instruktører kan ansøge om tilskud til musikvideoproduktion. Indtil videre er der tildelt støtte til When Saints Go Machine, men der er stadig midler i kassen, så læs endelig videre om mulighederne for tilskud, betingelser m.v. – her: http://promus.dk/kvart_million_til_musikvideoer.asp