Nyt fra Promus - 8. august 2011

Kære Promus-bruger

Så er vi tilbage på pinden igen efter en desværre noget våd omgang sommer.

Men, men – lidt tid på den flade, giver jo altid en eller anden form for energi, så nu kan vi da så småt begynde at lukke op for ”godte-posen” af aktiviteter for det kommende efterår, der især vil ha’ stort fokus på vores nye musikiværksætterforløb – Basic startup!

Promus skyder Basic startup i gang!
Vi kørte i sidste sæson en lang række musikbranchekurser under overskriften, ”Basic”. Nu har vi samlet essensen af disse kurser, kombineret med deciderede iværksættertiltag indenfor opstart af virksomhed, budgetlægningen, networking og kommunikation, og kogt det sammen til et sammenhængende iværksætterkursus, der skal give deltagere yderligere indblik i musikbranchens strukturer og mekanismer, samt de basale redskaber til at udvikle egen virksomhed – alt sammen som led i Promus’ bestræbelser på at støtte og yderligere professionalisere det aarhusianske musikmiljø.

Læs mere om Basic startup her!


Første RAW Music-aften er klar!
Under overskriften ”Lyden af sensommer” sætter arrangøren Rune Finseth gang i vores RAW Music-initiativ, når han præsenterer Pil & Liv, Shanghai Lulu og Hanna Von Bergen på scenen i Råbar, mandag d. 29. august, kl. 20:00.

Læs mere om Lyden af Sensommer her!


JazzDanmark indkalder til stormøde i Promus!
JazzDanmark indkalder alle jazzinteresserede, jazzmusikere og jazzprofessionelle i Aarhus-området til stormøde, der bl.a. byder på foredrag fra den engelske internetguru og forfatter, Andrew Dubber.
Læs mere her!


Promus indleder samarbejde med KODA & Artlab!
Til november afholder KODA og Artlab i samarbejde med Promus en kursusrække med titlerne, ”Ufortyndet sangskrivning”, "Din sang - fra tanke til produkt" og ”Network og promotion for uafhængige sangskrivere”.
Læs mere om Artlab-kurserne her!


Rock’n’Reel ruller stadig!
Før sommer lancerede Filmby Aarhus, Shareplay, Promus og Den Vestdanske Filmpulje, projektet Rock’n’Reel, hvor unge håbefulde instruktører kan ansøge om tilskud til musikvideoproduktion. Indtil videre er der tildelt støtte til When Saints Go Machine, men der er stadig midler i kassen, så læs endelig videre om mulighederne for tilskud, betingelser m.v. – i Rock 'n' Reel her!


Og lidt mere nyt …

Ny booker på Train i Aarhus
Spillestedet har ansat Ib Valentin, der tidligere har booket for bl.a. Husets Musikteater, Univers, Tivoli Friheden, Ridehuset m.v., fra 1. august.
Ib skal supplere og styrke bredden i Trains programgruppe, der nu bliver en trio - bestående af Ib, Bertram Zanjani og Alexander Nitze. Som ekstra gevinst skal Ib også fungere som ny grafiker på Train.

Musikzonen udsender guide med titlen Musik & Brands
Promus og Musikzonen har længe haft fokus på mulighederne for brugen af musik i reklamer, film og spil.
Nu har Musikzonen – i samarbejde med music management-holdet fra RMC i København – udgivet guiden Musik & Brands, der skal ”klæde” musikere og sangskrivere bedre på i forhold til at samarbejde med virksomheder, reklamebureauer, filmproduktion m.v.
Læs guiden her!

Dansk Musikforlægger Forening, DJBFA, DPA & Dansk Komponist forening aftaler ny ”Code Of Conduct”.
Et samarbejde mellem KODA's medlemsorganisationer har resulteret i en række anbefalinger til fremtidens publishings/musikforlagsaftaler. Anbefalingerne er samlet i en Code of Conduct, der skal styrke samarbejdet omkring dansk musik, og sikre at alle parter er indforstået med, hvad god aftalepraksis på området indebærer. Det er rimeligt basale ting, der indgår i dokumentet, men det skulle gerne sikre en bedre afklaring for begge parter. Promus kan kun opfordre til, at de øvrige partnere i musikbranchen – pladeselskaber, managers, bookere m.fl. - bestræber sig på at følge eksemplet. Læs mere her!

Det var det – fortsat god uge….