Nyt fra Promus - 8. marts 2011

Kære Promus-bruger

Så blev det uge 10 i høj morgensol!
Her i ugen ligger vi p.t. vandret med to store arrangementer; Basic digital og FRUKT/Bands & brands – Brand New Mentality, og i næste uge hedder programmet et smut ”over dammen” i til Austin og et par hektiske dage på SXSW. Derfor bliver nyhedsbrevet i denne uge primært en række vigtige remindere på netop førnævnte arrangementer, som du absolut IKKE bør gå glip af!

Bands & brands - FRUKT Comes to town..
Som tidligere nævnt, har vi fornøjelsen af at kunne præsentere et af verdens førende bands & brands-bureauer, FRUKT Communications, for den danske musikbranche, når de besøger Promus nu på torsdag d. 10. marts!

Den traditionelle kløft mellem musik og benhård forretning er efterhånden brudt ned, og det var vel nok de færreste der troede, at de eksempelvis skulle opleve Kashmir i smukt samarbejde med Unibrew. Samtidig er det efterhånden blevet mere reglen end undtagelsen, at danske bands ”syncer” deres musik i store reklamekampagner, film og i TV – herhjemme og internationalt.

Et af de selskaber, der har arbejdet mest målrettet med at bygge bro mellem ”bands og brands” på den internationale scene, er engelske FRUKT Communications, og det var derfor oplagt for os at invitere FRUKT-folkene en tur til Aarhus for at kaste et internationalt lys over området overfor musik, reklame, film og computerspilsbranchen – både lokalt og nationalt.

FRUKT tog imod vores tilbud, og besøger Promus torsdag d. 10. marts – fra kl. 14:00 – 17:00.

Her vil FRUKT’s grundlægger og kreative chef, Jack Horner og planning director, Dom Hodge under overskriften BRAND NEW MENTALITY præsentere deres arbejde, der bl.a. omfatter samarbejde mellem brands som Coca Cola, Nokia, Heineken, O2, T-Mobile og pladeselskaber som Warner, Sony Music og Universal. Endvidere er FRUKT fast redaktionel leverandør til det ansete engelske musikbranche-tidsskrift, Music Week. Som bonusinfo kan det nævnes, at Jack Horner har deltaget i British Councils YCE Music Award, som Promus er med til at uddele i år.

I forlængelse af oplægget afholdes et netværksmøde i Creative Entrepreneurs Club Aarhus, som du skal tilmelde dig særskilt til.

Hvis du er interesseret i at deltage, så tilmeld dig via info@promus.dk


Basic Digital..
Til alle bands, solister, selv-udgivere, DJ’s, sangskrivere, producere, pladeselskab, managere og publishers: Vi vil lige gøre jer specifikt opmærksomme på vores kommende Basic-kursus, der har fokus på det digitale område som det ser ud nu, og i fremtiden.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at fremtidens musikdistribution kommer til at foregå digitalt, men hvordan hænger det sammen rettighedsmæssigt, økonomisk og teknologisk? Bliver det downloads, streaming, cloud m.v. – og er iTunes allerede en død sild? Ja, det har vi fået et par eksperter til byen for at kaste mere lys over:

Michael Lund-Andersen – Andersen Media/Okari Mobile - http://www.andersenmediadanmark.dk/
Michael har en bred erfaring indenfor digital distribution, med professionel baggrund i Phonofiles, Prefueled og efterfølgende Basepoint Media. Han har nu sit eget konsulentfirma med fokus på rådgivning indenfor området, og har sideløbende været med til at starte Okari Mobile, der arbejder med distributionsløsninger på mobil-området. Michael er i øvrigt uddannet i Music Management fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Arnbjørn Joar Styrkor Marklund – Online marketing consultant - http://www.marklund.no/
Arnbjørn er også uddannet i Music Management, men fra Rytmisk Musikkonservatorium i Kbh., og har desuden en M.Sc. i Digital Design and Communication fra IT-universitetet i København. Han kommer oprindeligt fra Norge, hvor han har arbejdet som artist manager. Han har været tilknyttet Merger Management, Vice Music og Apollo Music, men arbejder nu som freelance konsulent med rådgivning indenfor online strategier og digital markedsføring af musik. Arnbjørn er endvidere en meget respekteret debattør netop indenfor forhold omkring musikken og den digitale udfordring.

Basic Digital – tirsdag d. 8. marts, kl. 19:00 – Promus, Vester Allé 15 – Aarhus. Tilmeld dig via info@promus.dk


Young Creative Entrepreneur Music Award 2011
I samarbejde med British Council i Danmark, skal Promus være med til at uddele årets Young Creative Entrepreneur Music Awards.

Prisen går til den bedste unge kreative iværksætter inden for den danske musikindustri i 2010. Vinderen skal deltage i en konference i forbindelse med musikfestivalen The Great Escape, der finder sted i Brighton til maj, sammen med vindere fra andre lande, men du skal skynde dig! Der er deadline for ansøgninger, tirsdag d. 22. marts, og vinderen offentliggøres d. 8. april!

Så har du startet ny musikvirksomhed, skabt en event eller en festival i nye rammer, eller udviklet nye tiltag indenfor det musikmiljøet herhjemme, så har du nu muligheden for at deltage i Young Creative Entrepreneur Music Award 2011.

De indsendte projekter vil blive bedømt af et dommerpanel bestående af Christian Have/HAVE Kommunikation, Søren Krogh Thompson chef for Playground Music og formand for MXD (Music Export Denmark), konsulent i British Council og for Young Creative Entrepreneur-initiativet Claire de Braekeleer samt Jesper Mardahl/Promus.

Læs mere om YCE Music Award 2011 og betingelserne for at ansøge her


.. og så lige til sidst...

En af Promus’ mange indsatsområder, er vores mentorordning hvor unge musikbrancheaktører, D.I.Y.-folk og professionelle udøvere, kan få kompetent råd og vejledning til karrieren fra en række af branchens ”tunge” drenge og piger.
I sidste uge havde en af vores mentorer, Jesper Bay – konsulent i Music Matters og en lang erfaring fra bl.a. selskaber som Genlyd Grammofon og BMG Ariola – en mindre ”tour de mentor” over 3 dage her i huset.
Det blev til mentorsessions for kommende albumudgivelser fra Orange Monks, Islets Of Dust, BroderA, The Bang Bang Brain, sangskriveren Louise Juul, og Spot-aktuelle Asbjørn & The Strange Ears.
Seancen med sidstnævnte blev observeret af Århus Stiftstidende, der bragte flg. omtale og interview i fredags med den fornemme overskrift; Stærke kræfter på spil for unge talenter!
Læs artiklen her

Fortsat go’ uge…


Jesper Mardahl og Anne Jensen
Promus