Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Dagbog fra Eurosonic 2011

Promus var i den forgangne uge sammen med bl.a. folk fra byens spillesteder samt en flok studerende fra MUMA på musikbranchemessen Eurosonic Noorderslag i Groningen i Holland. Her får I udvalgte oplevelser.8 timers kørsel i proppet minibus: Ubeskrevet oplevelse. Undertegnede sov.

Delorean: Elektronisk gruppe fra Spanien. Flere fra selskabet kedede sig, mens én blev så begejstret, at bandet allerede dagen efter var booket til et arrangement i København, som udover Delorean kommer til at indeholde synkronsvømmere, visuals og efterfest på en klub.

Anna Said: Efter sigende en forrygende og ret lovende koncert.

The future of labels: Seminar med et panel bestående af tunge drenge i musikbranchen - bl.a Tapio Korjus fra Rockadillo Records og Phil Howells fra !K7 Records - som kort inde i debatten fik en opsang fra publikum, som lød omtrent: Jeg bliver så træt af at se jer hænge sådan i stolen, I beklager jer over problemer og glorificerer tidligere tider for pladebranchen - Jeg kommer lige fra et seminar, hvor de talte positivt om alt det nye der sker, det kunne være godt, hvis I også kunne se fremad og give os nogle bud på "the future of labels", som ikke var så kedelig! Det fik dem op i stolen, selvom det måske nok var lige tidligt nok, at angrebet blev sat ind.

Agnes Obel: Helt fantastisk koncert med den danske sangerinde. Hun aflyste en planlagt showcase onsdag og altså også optræden ved P3 Guld fredag, men heldigvis klarede hun sig gennem koncerten torsdag, hvor Palais på Eurosonic var fyldt til bristepunktet med begejstrede - og andægtige - branchefolk. Vi tror på, at den koncert må give Agnes Obel endnu mere medvind.

Ben Howard: En ung mand fra Storbritannien med en dejlig stemme! Koncerten på det gamle teater Schouwburg var eminent og vi havde fornemmelsen af, at Howard - hvis han holder sig på det lettere melankolske spor - godt kunne få en del opmærksomhed fremover. Se et klip fra koncerten her!

Kellermensch: Gav en god koncert sidst på aftenen, med masser af power!

Gerd Leonhard: Mediefuturisten over dem alle! Leonhard insisterede i sit oplæg med titlen "I am context" på skiftet fra "content" til "context", idet der i dag er så meget indhold tilgængeligt, at det vigtige bliver filtreringen, eller kurateringen, om man vil. Præsentationen fra seminaret kan findes her!

Bob Lefsetz: En mand med meninger. På seminaret "wheel of fortune" blev han bedt om at komme med sin uforbeholdne mening om emner som "the album", "Justin Bieber", Steve Jobs" og Spotify". Du kan melde dig til Bob Lefsetz' nyhedsbrev her!

Fredag aften: Bød på gode koncerter med Anna Calvi, White Lies og efter sigende Treefight for Sunlight, mens El Guincho, Retro Stefson og Claire McGuire skuffede.

Flodkrydsere: Vi boede på et af de såkaldte "Slaapschepen" aka soveskibe, som var sejlet til Groningen i anledning af Eurosonic Noorderslaag. Fine fine hotelskibe, små kahytter og udsigt lige ud til kanalen.

Vores lille gruppe var ikke de eneste tilrejsende til Groningen denne uge. Danmark var repræsenteret af ROSA/SPOT, MXD, Train, 3rd Tsunami, DR, Empty Tape, Merger, PDH Music, Persona Non Grata Records, Roskilde Festival, Spillesteder.dk, Skanderborg Festival, Skandinavian, SmashBangPow og herfra altså Promus/Det Jyske Musikkonservatorium, Tubescream Booking, Catching Paper Planes, Hide & Seek Booking, Promoxon, Universal, Musikcaféen, Studenterhuset og Voxhall.

Derudover var festivalen et stort tilløbsstykke, både publikums- og konferencedeltagermæssigt. Her er de officielle tal:
Festival visitors (sold out) 33,000
Conference visitors (sold out) 3,000
Nationalities 43
Artists 292
Journalists & Media 187
International festivals 431
Number of stages @ Eurosonic 36
Number of stages @ Noorderslag 10

Ret imponerende....

Kommentarer? Tilføjelser? Skriv dem gerne på vores facebookside.