Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Musikbysamarbejde skaber nye musikeksportmuligheder!

Sangerinden og sangskriveren Josephin Bovién skal repræsentere Aarhus på Music Cities Network Showcase på Reeperbahn Festival i Hamburg og på Vill Vill Vest i Bergen.

Siden 2017 har Aarhus været med i det internationale musikbynetværk, Music Cities Network. Et netværk, der udover Aarhus, tæller vigtige musikbyer som Berlin, Hamburg, Groningen, Nantes, Sydney – og senest nu også Bergen, Manchester og Reykjavik.

Tanken med samarbejdet er at skabe nye muligheder for både musikere og musikbrancheaktører mellem de forskellige byer.
Og her spiller de vigtige showcasefestivaler, der finder sted i en række af medlemsbyerne, en væsentlig rolle.
Aarhus har jo som bekendt den store årlige SPOT Festival, Groningen har Eurosonic/Noorderslag Festival, Hamburg har Reeperbahn Festival, Reykjavik har Iceland Airwaves – og Bergen den relativt nystartede, men for norsk musik vigtige Vill Vill Vest festival.

Disse showcasefestivaler giver medlemsbyerne mulighed for at præsentere nye spændende musikere via vores fælles Music Cities Network Showcase, samt skabe nye netværksmuligheder for medlemsbyernes musikbranche.

- ”I de senere år har vi inviteret musikere fra vores ”søsterbyer” til fælles showcase under SPOT Festival her i Aarhus, og nu har vi så muligheden for at sende vores stærke talenter ud på de her vigtige festivaler. Sidste år præsenterede vi aarhusianske Athletic Progression på både SPOT Festival og Reeperbahn Festival, og i år har festivaljuryerne fra både Reeperbahn Festival og Vill Vill Vest enstemmigt peget på den nye aarhusianske r’n’b-komet, Josephin Bovién til at deltage på deres kommende festivaler. Så vores medlemskab af Music Cities Network giver helt klart nogle nye musikeksportmuligheder for de aarhusianske musikere” – udtaler Jesper Mardahl, leder af musiknetværket Promus i Aarhus, der også er medinitiativtager til Music Cities Network.

Udover at sende musikere fra medlemsbyerne til de forskellige showcasefestivaler, arbejder Music Cities Network også med at udbygge kontakten mellem musikbrancheaktørerne i medlemsbyerne, bl.a. ved et større netværksmøde under Reeperbahn Festival, og arbejder endvidere med en række ”artists-in-residency”-projekter i samarbejde med bl.a. urban-festivalen Aarhus Volume, og den store Elbjazz Festival i Hamburg.

Om forventningerne til det nye Music Cities Network-medlemskab, udtaler Rådmand Luthfur Rahman, direktør for kultur og fritid for Manchester City Council:

- ”Manchester er en af de mest berømte byer i verden, når det kommer til musikalsk talent, og vores medlemskab af Music Cities Network er en strålende indikation af vores fremtidige retning for musikken. Vi ved, at musik har magten til at inspirere, løfte og ændre liv, og derfor er vi så begejstrede for udsigten til at kunne bruge et stort netværk af ideer, støtte og inspiration på tværs af medlemsbyerne i Music Cities Network. ”


For mere info om Music Cities Network: https://www.musiccitiesnetwork.com/

For mere info om Josephin Bovién: https://www.facebook.com/JOSEPHIN-BOVI%C3%89N-186288935322865/

For mere info om Music Cities Network Showcase/Reeperbahn Festival: https://www.facebook.com/events/718888615292694/

For mere info om Vill Vill Vest: https://www.facebook.com/events/2217005735184346/

Om Promus:

Promus er den første musikbrancheplatform i Danmark, der arbejder som brobygger mellem musikere og branche via kompetenceforløb, netværksarrangementer og et mentorprogram. Promus er også initiativtager til Music City Aarhus-netværket, der samler byens aktører omkring kultur- og erhvervspolitiske aktiviteter, samt medstifter af Music Cities Network. Endvidere arrangerer Promus SPOT+ - seminar og netværksdelen af SPOT Festival, i samarbejde med ROSA – Dansk Rocksamråd og MXD/Music Export Denmark.