Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Topmøde om kunststøtten til rytmisk musik i Danmark.

Torsdag d. 19. november samles en række af musikbranchens topfolk til debat om kunststøtten til rytmisk musik i Danmark. Er den tidssvarende og dækker den branchens behov? Det er nogle af spørgsmålene, der vil blive diskuteret på Radar fra 17:00 - 19:00.
Der er fri entré, men begrænset antal pladser, skynd dig at melde dig til!

(Clockwize fra ø.tv. til n.th.: Christian Vuust, Maja Kring Schjørring, Signe Tobiassen, Esben Danielsen, Johan Kruse, Jakob Sørensen, Gunnar Madsen, Eva Laksø, Esben Marcher & Christian Peck-Thorsted)

”Musikbranchen har igennem de sidste 20 år gennemgået en fundamental forandring. Vi lytter til musik via nye medier og ligeledes skabes musik ved hjælp af nye værktøjer. Aldrig har det været nemmere at udgive original musik, men samtidig er konkurrencen blandt landets musikere om publikums opmærksomhed intensiveret. Den statslige kunststøtte har imidlertid ikke rykket sig, hvorfor den i dag hviler på de samme principper og mekanismer som for 20 år siden”

Denne problemstilling og påstand fremsætter de to CBS-studerendede, Christian Peck-Thorsted & Johan Kruse, i deres nyligt offentliggjorte rapport, Public Funding for Rhythmic Musicians - A business study on how the Danish public funding system most effectively can support the Danish middle-layer musicians.

I rapporten analyseres og diskuteres statens støtte til den rytmiske musik, og der stilles spørgsmålstegn ved, hvorvidt støttesystemet, eller politikken bag, har fulgt med branchens udvikling og imødekommer tidens faktiske behov, således vi også i fremtiden er sikret et professionelt dansk musikliv med diversitet.

Denne diskussion er ikke ny, men rapporten falder i god tråd med den løbende diskussion, der til stadighed finder sted i den rytmiske musikbranche.

Så i anledning af rapportens udgivelse, har Promus derfor taget initiativ til at samle en række musikaktører til en åben debat om emnet.

Debatten indledes med et kort oplæg fra rapportens to forfattere, der følges op af en større paneldebat om kunststøtten til rytmisk musik generelt bestående af et bredt panel af musikbranchens aktører og organisationer - herunder både private og offentlige.

Christian Vuust – musiker og fmd. for Musikudvalget i Aarhus Kommune
Signe Tobiassen – musiker og kreativ direktør, Musikundervisning.dk
Gunnar Madsen – SPOT Festival
Maja Kring Schjørring – sekretariatsleder, STRØM
Esben Marcher – sekretariatsleder, Dansk Live
Jakob Sørensen – direktør, The Bank
Esben Danielsen – næst-udvalgsleder i projektstøtteudvalget for musik/Statens Kunstfond

Moderator: Eva Laksø – kommunikationskonsulent.

Topmøde om kunststøtten til rytmisk musik i Danmark finder sted:

Torsdag d. 19. november, kl. 17:00 – 19:00 på Radar i Aarhus.



Deltagelse er gratis, men p.g.a. Covid-19-restriktioner er der tale om et begrænset antal pladser. Tilmelding er derfor nødvendig på info@promus.dk

Topmøde om kunststøtten til den rytmiske musik er tilrettelagt af Promus i samarbejde med de to forfattere, Christian Peck-Thorsted & Johan Kruse.

Læs også de to forfatteres klumme i Kulturmonitor: https://www.kulturmonitor.dk/analyse-de-regionale-spillesteder-lever-kun-i-begraenset-omfang-op-til-deres-formaal/?fbclid=IwAR1c_sOlFKDSmf4r2-Otwiy2bS-VUuxEnXFE1IHnImD1OTY7t8rKROxwUkk – og find rapporten: Public Funding for Rhythmic Musicians - A business study on how the Danish public funding system most effectively can support the Danish middle-layer musicians - her: /files/ARKIV/Public_Funding_for_Rhythmic_Musicians.pdf