Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Ny ansøgningsrunde til Musikerhvervspuljen - Aarhus Kommune.

Velkommen til endnu en ansøgningsrunde til Musikerhvervspuljen - en nyoprettet pulje, der skal styrke udviklingen af den rytmiske musik som kreativt erhverv i Aarhus. Ansøgningsfrist: 11.oktober 2021!

Musik og Aarhus er to tæt forbundne størrelser. Og i anerkendelse af vigtigheden af en stærk musikbranche bag ved de mange talenter, introducerede Aarhus Kommune sidste år den nye musikerhvervspulje på samlet 1 million DKK.

Musikerhvervspuljen skal bidrage til af projekter, der understøtter udviklingen af den rytmiske musik i Aarhus især med fokus på udvikling af talentmasse samt branchens vækstpotentiale, men også på nye innovative tiltag indenfor produktion og udvikling af nye digitale løsninger. Og allerede nu er der godt gang i de projekter, der indtil videre har modtaget støtte fra ordningen.

"Bevillingen fra Aarhus Kommunes Musikerhvervspulje hjælper mig til at lancere den online trommeskole, som jeg er ved at udvikle med fokus på metalgenres discipliner, og skal medvirke til at skabe diversitet i vækstlaget og musikbranchen”. … udtaler Bastian Thusgaard, trommeslager i bl.a. Soilwork og idémanden bag Blastable Drumming.

”For mig betyder tilskuddet, at jeg kan gå fra at være et hobbyprojekt til at være en seriøs virksomhed, både fordi at dette hop kræver en større investering, men også fordi at puljens skulderklap giver mig mod til at hoppe ud i åbent farvand” – udtaler Otto Sammy – udvikler af Palm Mute Pedal, der er udviklet til flygler.

”Med støtte fra Musikerhvervspuljen har jeg kunnet afsætte ressourcer til at udvikle kurser og workshops, samt færdiggøre min e-bog, som alt sammen forhåbentlig kan hjælpe en masse musikere med at løfte deres karrierer”. – udtaler Trine Ulrich fra managementfirmaet, Account The Beat.

"Musikerhvervspuljens støtte til Audome betyder, at vi i en tidlig og derfor økonomisk begrænset periode i vores startup nu har midler til virkelig at kunne accelerere udviklingen og dermed skaleringen af Audome. Audome er et web-baseret værktøj som centraliserer, automatiserer, præciserer og strukturer kommunikationen omkring lyd mellem audio-engineers og deres kunder, så misforståelser, tidsspild og dårlig kundeservice undgåes".
- udtaler Daniel Thranholm, der står bag Audome.


"Vi i Selfmade er glade for at musikerhvervspuljen kan se perspektiver i det arbejde vi har søsat siden sommeren 2019. Ambitionen er at vi kan udgive mere musik via en independent platform og lade musikken gro organisk. I forhold til eksekveringen af vores ambition vil støtten uden tvivl spille en væsentlig rolle." - udtaler Prasad Balakumar - medejer af Selfmade Records

Udover Account The Beat, Palm Mute Pedal by Contrivance, Audome, Selfmade Records og Blastable Drumming, har også Soundwise med projektet ViewLive med streaming af koncerter modtaget støtte fra Musikerhvervspuljen.

Læs mere om Musikerhvervspuljen her: https://www.aarhus.dk/forening/tilskud-stoette-og-puljer/stoette-til-kunst-og-kultur/musikerhvervspuljen/

- og husk der er ansøgningsfrist: 11. oktober 2021 - kl. 23:59!

Musikmiljøet i Aarhus arbejder under "paraplyen", Music City Aarhus:

1. Musikby med historisk national betydning.
2. Alsidigt og nationalt anerkendt musikmiljø.
3. Stor talentmasse indenfor alle genrer.
4. Kompetence- og netværksplatform med fælles kontorfaciliteter for musikbranchen hos Promus.
5. Del af et internationalt musikby-netværk – Music Cities Network (Manchester, Reykjavik, Berlin, Bergen, Göteborg, Hamburg m.fl.)
6. Politisk vilje – musikerhverv er en del af kommunens erhvervspolitik og musikøkonomien i Aarhus udgjorde 1,8 milliarder i omsætning (2016).
7. Ny musikerhvervspulje med 1 million kroner til professionel talentudvikling, der kan ansøges af musikbrancheaktører.
8. Stærke talentudviklingsmiljøer fra Det jyske Musikkonservatorium & MGK Aarhus
9. SPOT Festival – landets vigtigste branchefestival
10. Professionelle produktionsmiljøer og lydstudier
11. Et stærkt livemiljø der tæller alt fra spillesteder over festivaler til en blomstrende underskov af arrangører indenfor alle genrer.
12. Kommende LYDBY-projekt – lydstudier og produktion i tæt samarbejde med film, TV, games, medieproduktion, der placeres i det attraktive Sydhavnsmiljø (Filmby, mediehuse m.v.)
13. En musikbranche hvor hele værdikæden er repræsenteret.
14. Music City Aarhus 2022 – et nyt stort projekt, der skal kulminere i et kæmpe hyldestår til musikken i 2022. Læs mere: https://musiccityaarhus2022.dk/

Har I spørgsmål til puljen, så er I velkomne til at os på info@promus.dk