Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Finalisterne til YCE Music Award 2011 er fundet

Seks finalister er udpeget til den danske udgave af Young Creative Entrepreneur Music Award 2011.

Prisen går til den bedste unge kreative iværksætter inden for den danske musikindustri i 2010, og vinderen skal deltage i en konference i forbindelse med musikfestivalen The Great Escape. TGE finder sted i Brighton d. 12.-14. maj og er kendt som en af de væsentligste branche- og showcasefestivaler i Europa. Vinderen vil få mulighed for at præsentere sit projekt eller virksomhed for udvalgte britiske branchefolk, deltage i en paneldebat, udvikle netværk og styrke sit forretningsgrundlag på et internationalt plan.

Derudover vil vinderen fremover være en del af British Councils Young Creative Entrepreneur-netværk, og vil herigennem kunne udvide sine muligheder for internationalt samarbejde, projektudvikling og videndeling.

Medlemmer af dette netværk tæller bl.a. Nikhil Shah, medstifter af Mixcloud.com; Ruth Daniel, stifter af Unconvention festivalen, et koncept der sigter mod at udvikle musikindustrien på græsrodsniveau og senest er startet op i Argentina, Brasilien og Indien; Jack Horner, medstifter af FRUKT Communications, et af de mest succesfulde kommunikationsbureauer indenfor koblingen af musik og brands; Mike Deane fra Liverpool Music Week, en årligt tilbagevendende musikfestival, og mange flere.


De seks finalister i den danske udgave af konkurrencen er:

Simon Mikdal Andersen/Fairtrade Music – Fairtrade Musics mål er at give folk en ny og alternativ platform til at opdage og downloade musik fra – en platform funderet på fair betingelser for alle, som samtidig giver en hjælpende hånd til velgørende formål.

Kalle Bremer/Stella Polaris – Stella Polaris er et originalt festivalkoncept, placeret i æstetisk unikke rammer, hvor alle lige fra familier med picnickurv til teenagere og forbipasserende turister kan nyde musikken og den imødekommende atmosfære.

Sidse Gry Jeppesen/Catching Paper Planes – Catching Paper Planes er et booking- og managementbureau, som blev grundlagt for at lukke et hul i den danske musikbranche, nemlig at finde og understøtte upcoming undergrundsmusik.

Mikael Larsen/Musik Aarhus Festival – Musik Aarhus Festival er en event, hvor fire spillesteder tilsammen præsenterer seks aftener med lokale og upcoming artister. Spillestederne ser bevidst hinanden som partnere i stedet for konkurrenter.

Henrik Lynbech/Redia – Redia A/S fokuserer på at optimere brugeroplevelsen ved anvendelse af digital teknologi, primært ved udvikling af interaktive oplevelsesartefakter, der typisk placeres på offentlige steder som biblioteker og museer.

Mark Petersen/WavesOut – WavesOut er en online musikservice, der har et niche-fokus på at tilbyde streaming af electronica- og indie-genrer, gratis og lovligt.


Finalisterne repræsenterer et bredt spektrum af områder af musikbranchen, og der er ved udvælgelsen lagt vægt på projekternes innovative karakter samt potentiale for udvikling, også på et internationalt marked.

Den endelige vinder udpeges af et dommerpanel bestående af:

Christian Have/HAVE Kommunikation
Søren Krogh Thompson/Playground Music og MXD (Music Export Denmark)
Claire de Braekeleer/British Council og Young Creative Entrepreneur Network
Jesper Mardahl/Promus


"Det er en glæde at kunne præsentere seks kreative entreprenører, der arbejder i musikbranchen. Der har været mange højt kvalificerede ansøgere til denne første Young Creative Entrepreneur Music Award, og vi er selvfølgelig glade for, at der har været så stor interesse første gang, vi uddeler prisen i Danmark" udtaler Jacob Urup Nielsen, partnerships and projects manager hos British Council Denmark.

Anne Jensen, communications manager hos Promus, tilføjer: ”Vi er meget tilfredse med den opbakning, vi har modtaget fra branchen. Ansøgerfeltet er kompetent og engageret, og nu handler det bare om at få udpeget den vinder, der på bedste vis kombinerer resultater med et udviklingspotentiale, der vil kunne styrkes ved kontakten med den britiske branche og ved deltagelse i netværket.”

Vinderen offentligøres d. 8. april 2011.Læs mere om Young Creative Entrepreneur Music Award og tidligere vindere her!
Yderligere info om retningslinjer for YCE Music Award kan findes her!

For yderligere information, kontakt Anne Jensen/Promus – anne@promus.dk – tlf. 70 22 20 19