Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Austin @ Aarhus - ver. 2.0

Århus har Spot Festivalen, og Austin i Texas har SXSW – South By Southwest-festivalen. Begge festivaler har fået internationalt ry som værende vigtige pejlemærker – både for musikken på scenen og for musikken som forretning.

Derfor mødtes en række repræsentanter for begge byer til et inspirationsseminar, der blev afholdt som optakt til den netop overstående Spot Festival, sidste torsdag.

Seminaret vil samlede omkring 30 af de førende og mest progressive aktører, primært fra Århus-området, som arbejder med musik under en eller anden form, som en del af deres virksomhed eller produkt. Det gælder både virksomheder, aktører fra musik- og filmbranchen og førende forskere indenfor ny teknologi og nye forretningsmodeller. Endvidere kom der en række nøglepersoner fra Austin, Texas, der bidrog med andre erfaringer og et internationalt perspektiv.

Baggrunden for seminaret er, at Igennem det seneste halve år er der indledt et samarbejde med en række aktører i Austin, der også benævnes ”Live Music Capitol of the World”.

Seminaret afholdtes i byens nye fyrtårn og samlingssted for kompetence, netværk og produktion – Promus. Dagen blev indledt med et spændende oplæg fra Jim Butler - Creative Industries Development Manager, City of Austin. Efterfølgende blev der diskuteret en række forskellige scenarier og problemstillinger i mindre grupper sammensat efter deltagernes kompetencer og netværk.

Formålet med seminaret var at skabe en international fokusgruppe med en bred kompetenceprofil, bestående af aktører som alle har en grundlæggende interesse i at udvikle musikbranchens forretningsområder og som kan tænke i nye og anderledes løsninger.


Deltagerne i seminaret talte bl.a. repræsentanter fra State Music Office, Austin og City Government of Austin, Collection Films Agency, Austin Chronicle, The House Of Songs og Saint Edwards College i Texas, Innovation Lab, ROSA – Dansk Rock Samråd, Musikzonen, MXD – Music Export Denmark, Aarhus Universitet, GAFFA, Det Jyske Musikkonservatorium, Kaospiloterne, Alexandra Instituttet, Århus Kommune – Erhvervsafdelingen og Kulturforvaltningen, Iceberg Records, Promus, Paseo Film & Århus Festuge.