Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Nye stærke partnere i MXD

MXD bliver styrket: KODA og Roskilde Festival indtræder som medlemmer.


Eksportinitiativet Music Export Danmark (MXD) bliver styrket, idet KODA og Roskilde Festival nu indtræder som medlemmer i MXD.

Søren Krogh Thompson, der er bestyrelsesformand for MXD og IFPIs repræsentant i MXD, udtaler:

"Det er et naturligt skridt for MXD at udvide eksportarbejdet omkring publishing og sangskrivning gennem et tættere samarbejde med KODA, der med sin markante position i musikbranchen tilfører bestyrelsen øgede kompetencer og ressourcer.

Og det er en stor glæde at byde en af dansk musiklivs sværvægtere, Roskilde Festival, velkommen i MXD. Roskilde Festival har over de sidste 40 år opbygget et brand og netværk på den internationale scene, som vil være utroligt værdifuldt for MXD at kunne trække på.
MXDs nye medlemskreds og bestyrelse afspejler en klar fælles overbevisning: Vi mener, det er essentielt, at der arbejdes på tværs af musikbranchen - for at finde løsninger, der tager afsæt i behov og forbrugsmønstre på et altid skiftende, mangefacetteret marked."

Roskilde Festival
Roskilde Festival erstatter Venuefonden som medlem i MXD. Venuefonden, der er finansieret af Fonden Roskilde Festival, har været medlem af MXD siden starten i 2004. At Roskilde Festival nu går direkte ind i MXD ses som en styrkelse af engagementet.

Henrik Rasmussen, direktør for Roskilde Festival, uddyber:

"MXD udfylder en vigtig rolle for styrkelsen og udbredelsen af dansk musik, som Roskilde Festival bakker 100 % op om. Og vi ser muligheder for at indgå et tættere samarbejde i det daglige mellem Roskilde Festival og MXD.

Senest har vi f.eks. engageret MXD i et planlagt eksportfremstød for dansk musik på Stockholm Kulturfestival i Sverige til august: Roskilde Festival opbygger og driver en scene på Stockholm Kulturfestival, som vil præsentere dansk musik alle festivalens fem dage. Et fremstød, der iøvrigt har en væsentlig miljø-dimension, idet det vil bygge på Roskilde Festivalens erfaringer og kompetencer inden for sustainable teknologi - fx. vil selve scenen være så bæredygtig som teknologien i dag muliggør."

KODA
KODA træder ind i MXD som fuldgyldigt medlem pr. 1. januar 2011, men vil allerede træde ind i MXD pr. 1. juni som observatør. I perioden indtil 1. januar vil KODA engagere sig i konkrete projekter og forberede konkrete indsatsområder i forbindelse med sin indtræden og de nye visioner.

Niels Bak, direktør i KODA, udtaler:

”At skabe optimale rammer for udbredelsen af dansk musik er et grundlæggende udgangspunkt for alle KODA’s aktiviteter. Derfor er vi også glade for nu at træde ind i MXD, der jo netop handler om at optimere mulighederne for dansk musik – her bare på den internationale scene. Vi ser frem til med vores knowhow og kompetencer at give arbejdet i MXD en sangskriverdimension, og ikke mindst være med til at skabe nye internationale succeshistorier for dansk musik,”

- - -
Om MXD

MXD opstod i 2004. Efter flere års samarbejde omkring musikeksport tog ROSA - Dansk Rock Samråd og Danmarks Radio initiativet til MXD, og på et stiftende møde 19. januar 2004 sluttede Venue Fonden sig til.

Ideen var at samle de erfaringer, netværk m.m. som de tre parter hver især har på området - suppleret med et årligt økonomisk bidrag fra alle parter - med henblik på en mere effektiv eksponering af dansk musik i udlandet. I sommeren 2004 koblede den danske afdeling af pladeselskabernes internationale sammenslutning, IFPI Denmark og de uafhængige danske pladeselskaber, DUP, sig på samarbejdet.

Dén brede opbakning til ideen omkring MXD fik kulturministeriet til at støtte økonomisk med et tilskud på 3.5 mio. kr. årligt - først i perioden 2004-2008, og nu med en støtteaftale der rækker frem til og med 2011.