Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Promus: Et efterår præget af DIY og iværksætteri

Med opstart af iværksætterforløbet Basic startup og netværket DIY Unite!, udvidelse af mentorordningen og fortsat involvering i Creative Entrepreneur Club Aarhus kan man roligt sige, at Promus i dette efterår har fokus på DIY - do-it-yourself - for musikere, bands, musikiværksættere og kreative virksomheder.

Der er ved at ske en afgørende ændring i det musikalske og kreative samfund. Den teknologiske udvikling, de sociale medier og i det hele taget globaliseringens betydning har gjort det muligt at gøre stort set alt selv. Som musiker kan man indspille i hjemmestudiet, udgive og distribuere digitalt og lave omfattende markedsføring på blogs og via sociale medier. Der er dog også kommet mange flere om buddet, hvilket betyder, at skal man gøre det DIY, skal man gøre det strategisk og effektivt. Og det synes der at være flere og flere, der har erkendt. I hvert fald har vi oplevet stor søgning til de initiativer, vi har lanceret for målrettede og ambitiøse musikiværksættere.

Basic startup
Et intensivt forløb for musikiværksættere, som vi kører for første gang dette efterår. Det løber fra september til december og omfatter emner som udvikling af forretningsstrategi, kommunikationsplan, musikbranchens pengestrømme, aftaler og rettighedsmæssige forhold, strategisk networking, personlige og sociale kompetencer og meget mere. Vi planlægger at starte Basic startup igen til foråret. Læs mere om Basic startup her!

DIY Unite!
Et nystartet netværk for såkaldte selvudgivere. Netværket er startet med den intention, at man ved erfaringsdeling og videnudveksling om f.eks. praktiske forhold vedr. at udgive et album, eller sparring om strategi for karrieren, fællesaftaler om distribution eller lignende, kommer langt - og undgår at forsøge at opfinde den dybe tallerken gang på gang. DIY Unite! består indtil videre af ca. femten artister, der har aftalt at mødes igen under overskriften "Hvordan bliver jeg bevidst om – og holder fast i – min strategi?" Læs mere om DIY Unite! her!

YCE Aarhus
Et netværk for kreative iværksættere, som Promus samarbejder med British Council om. På sidste møde var omkring 60 personer samlet på Teatret Gruppe 38 til et oplæg ved Siân Prime, ekspert i rådgivning af kreative iværksættere, og en diskussion af, hvilke forretningsmæssige det er vigtigt at have med sig som kreativ iværksætter. Næste gang skal det handle om markedsføring. Læs mere om YCE Aarhus her!

Promus' mentorordning
Er fortsat et indsatsområde for os. Seneste mentorsamarbejde er Asger Christensen fra Aarhus Lydstudie, der har startet virksomheden Dansk Lyddesign og via Promus har fået tilkoblet Morten Rasmussen, direktør for Deluca Film, som mentor. Andre mentoritter, der har været tilknyttet ordningen, tæller bl.a. Asbjørn and the Strange Ears, Islets of Dust og Julaw. Læs mere om Promus' mentorordning her!


Derudover har vi afholdt en workshop for kreative iværksættere i samarbejde med Center for Oplevelsesøkonomi (CKO), hvor deltagerne fik deres forretningsidé klædt på til at arbejde med den som virksomhed, vi har et samarbejde med Artlab i november, hvor de afholder kurser for sangskrivere her i Promus, og vi har bl.a. et Music Pitch vol. 2 i støbeskeen.


Vi har desuden blandet os lidt i den generelle debat med et indlæg på HAVE Backstage; en ny debatportal for kultur, oprettet af HAVE Kommunikation. Læs det her!