Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Promus i Hamburg

I sidste uge tog vi sydpå til den store hansestad, og fik knyttet nye spændende kontakter til den vigtige tyske musikbranche.

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Tyskland er ved at blive vores vigtigste eksportmarked for dansk musik - se bare ovenstående billede fra en plakatstander fotograferet i Hamburg i sidste uge. Således har Volbeat fyldt store idrætshaller dernede, Medina har huseret på hitlisterne – og ikke mindst Aura har sat markante aftryk. Således væltede hun ganske elegant Rihanna af førstepladsen på den tyske singlehitliste forleden, da hun udgav hittet ”Geronimo” fra sit nyeste album.

I forbindelse med Promus’ bestræbelser på også at etablere netværk udenfor landets grænser til gavn for både udøvere og aktører, har vi derfor fokus på potentielle partnere sydpå. Vi har tidligere besøgt både PopKomm i Berlin og Reeperbahn i Hamburg, og i sidste uge blev det så til et par hektiske, men også meget inspirerende dage i Hamburg. Vi nåede således at holde møder med Reeperbahn Festivalen, IHM Interessengemeinschaft Hamburger Musikwirtschaft – et fællesnetværk for over 80 af de store musikaktører i området, Kreativ Gesellschaft Hamburg – en organisation, der arbejder på at samle alle de kreative aktører og virksomheder i byen, VUT/Nord – de uafhængige pladeselskabers interesseorganisation, og sidst – men ikke mindst – Rockcity, der med kurser, workshops og mentorordningen ”Doppel Kopf”, har rigtig mange lighedspunkter med Promus.

Baggrunden for møderne var at få udbygget vores netværk og viden om det tyske marked for på den måde at kunne hjælpe musikere, bookere, managers m.v. i deres internationale arbejde, og allerede nu er der en række initiativer og tiltag kørende, der kan være med til at støtte disse bestræbelser.

Således er vi, i samarbejde med Reeperbahn Festivalen, ved at udvikle rammerne for et praktikophold på næste års festival og, i samarbejde med VUT/Nord, i gang med et tiltag vi kalder Label Match Making, hvor det er tanken at mindre labels kan møde hinanden og samarbejde. Derudover planlægger vi en række initiativer sammen med Rockcity, der bl.a. handler om udveksling af mentorer, deltagelse i udviklingen af et fælles netværk for iværksættere og vækstlag, samt et mindre, men eksklusivt udvekslingstiltag mellem bands og DJ's fra Aarhus og Hamburg.

Vi vender tilbage med mere nyt, når de forskellige aktiviteter begynder at tage mere form.

Læs mere om vores nye samarbejdspartnere:
Reeperbahn Festival
IHM
Kreativ Gesellschaft Hamburg
VUT/Nord
Rockcity