Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Basic Germany - intro til den tyske musikbranche

Promus sætter igen fokus på det tyske musikmarked, og inviterer nu til en aften med overskriften Basic Germany onsdag d. 22. februar, hvor du får mulighed for at få en koncentreret introduktion til aktører og mekanismer i dette store og interessante marked.

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Tyskland er ved at blive det væsentligste eksportmarked for dansk musik. Således har Volbeat fyldt store idrætshaller i bl.a. Hamborg og Berlin, Medina har huseret på hitlisterne, og ikke mindst Aura har sat markante aftryk. Således væltede hun ganske elegant Rihanna af førstepladsen på den tyske singlehitliste forleden, da hun udgav hittet ”Geronimo” fra sit nyeste album. MXD – Music Export Denmark – har oven i købet fået en særskilt bevilling fra Kulturministeriet til at øge indsatsen på det vigtige marked.

En aften med Basic Germany
Derfor er det med stor fornøjelse, at vi nu kan invitere byens musikmiljø i til en spændende aften i selskab med Andreas Gutjahr fra VUT-Nord og Resonanz PR i Hamburg, der vil give et koncentreret indblik i hvordan man kan arbejde målrettet med det tyske marked. Andreas Gutjahr kalder det selv ”Germany in a nutshell”, og dette indblik i hvordan tingene hænger sammen kan være essentielt, særligt for DIY-artister og mindre uafhængige selskaber.

”Mange danske bands og artister har tidligere været meget optaget af at ”erobre” England og USA, og jeg underkender absolut heller ikke det kæmpe potentiale, der kan ligge der. Men det har altid undret mig, at man – i hvert fald tidligere – har været tilbageholdende overfor en indsats hos vores nabo i syd. Måske har det været en slags snobberi, jeg ved det ikke, men under alle omstændigheder er det glædeligt, at der nu er kommet så meget ”hul igennem” i Tyskland for dansk musik. Og kan vi være med til at styrke den indsats med det netværk vi er ved at opbygge, falder det jo i meget god tråd med Promus’ mål og visioner. Vi er i hvert fald glade for at kunne byde velkommen til Andreas, og er ikke i tvivl om, at hans introduktion kan blive givtig for både musikere og brancheaktører her i byen”, udtaler Jesper Mardahl, leder af Promus.

Andreas Gutjahr er leder af VUT-Nord; den regionale afdeling af organisationen for såkaldt uafhængige pladeselskaber, svarende til DUP i Danmark. VUT-Nord dækker hele området fra Schleswig-Holstein, Hamborg, Bremen, Mecklenburg-Vorpommern til Niedersachsen. Her har han ansvaret for bl.a. at lave strategiske tiltag for de uafhængige pladeselskaber i Hamborg samt bredere initiativer som Hamburger Musikforum – et debatforum for alle, der har interesse i musikbranchespørgsmål og -udfordringer i området.

Derudover er Andreas Gutjahr indehaver af Resonanz PR; et konsulentfirma, der tilbyder PR- og kommunikationsarbejde til musikere, pladeselskaber og relaterede virksomheder, ligesom han fungerer som underviser på ebam GmbH - Business Akademie für Medien, Event und Kultur, og desuden fornylig er blevet medlem af Promus’ mentorpanel.

Basic Germany finder sted i Promus, Vester Allé 15 – 8000 Aarhus C, onsdag d. 22. februar fra kl. 19:30. Deltagelse er gratis, men tilmelding er absolut nødvendig, og pladserne er begrænsede. Tilmelding skal ske til info@promus.dk senest tirsdag d. 21. februar.