Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Vil du lære den tyske musikbranche at kende - indefra?

Så giver Promus dig nu muligheden for et 5 måneders praktikophold hos IHM - netværket for musikindustrien i Hamburg!

Vi gentager successen med at "levere" praktikophold i Tyskland til dygtige unge danske musikbranchefolk.

Sidste år sendte vi Bjørn Luff fra Music Management i København på et 5 måneders praktikophold hos Reeperbahn Festivalen i Hamburg - et ophold, som Bjørn selv beskrev således:

-"Opholdet har indtil videre bidraget til min fortsatte kompetenceudvikling, og det er fantastisk at få lov til at arbejde i en organisation af en størrelse som denne, få tildelt betydningsfuldt ansvar og være en del af flere teams, der netop i disse sommermåneder kæmper en daglig kamp for at få alt klar til tiden. Jeg lærer noget nyt hver dag, og opgaverne er mange og varierede. Det er min opfattelse, at et praktikophold som det jeg for øjeblikket er i gang med, vil være enhver nyttigt, og jeg er glad for jeg fik muligheden for det.

P.S. Jeg har endnu ikke lavet kaffe til nogen endnu - det ser jeg som et godt tegn på, at man bliver taget alvorligt"


I år er det IHM - Interessengemeinschaft Hamburger Musikwirtschaft e.V. eller Hamburg Music Business Association - der ønsker en musikbranchepraktikant fra Danmark.

IHM repræsenterer over 90 medlemmer, der spænder fra venues over managements til labels og publishing. Medlemsvirksomhederne beskæftiger over 1.500 medarbejdere, og har en samlet omsætning på over 3,5 milliarder kroner!

Der vil altså være rig mulighed for at få bygget et næsten uforligneligt netværk op i forhold til de stærke tyske marked.

IHM ledes af Timo Wiesmann, der har sendt os flg. jobbeskrivelse til den heldige:

International partnerships (focus on norhern Europe), EU-funding, developing projects, assisting the management, organizing events (Reeperbahn Festival, SXSW), web management, communication with members etc.

IHM's kontor er placeret sammen med Reeperbahn Festivalens lige i "musikkvarteret" mellem Sternschanze og Reeperbahn/St. Pauli i hjertet af Hamburg.

Som ansøger har du en overordnet indsigt i musikbranchen, er evt. studerende ved enten Music Management i København eller Aarhus, eller er beskæftiget i egen musikvirksomhed eller som trainee hos enten pladeselskab, booking, venue eller publishing herhjemme.

Du har selvfølgelig stærke sprogkundskaber - især engelsk. Tysk er ikke en betingelse, men det skader jo ikke at kunne lidt til husbehov - eller at tage et intensivt kursus.

Praktikopholdet starter omkring 1. august, og kører resten af året.
Praktikopholdet er ulønnet!

Udfyld ansøgningen, som du finder her! - og send den til info@promus.dk - RE: IHM
Husk endvidere at medsende et CV, samt evt. anbefalinger.

Ansøgningsfrist: mandag d. 13. maj, kl. 12:00!

Obs! I forbindelse med praktikforløbet henledes opmærksomheden på MXDs pulje "Eksportstøtte til branchefolk", hvor der kan søges om støtte til rejse- og opholdsudgifter til eksportfremmende rejseaktiviteter. Læs mere om støtteordningen og hvordan du ansøger her.

Læs mere om IHM her!