Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Streaming – igen-igen..

Kannibalisering, mikroøkonomi, uigennemskuelige afregninger, mangel på transparens, farvel til PPD-nøglen, hvem-får-hvad, er 99,- ok, eller skal det bare koste som en kop kaffe - og bliver artisterne taget i r.......! Der er hele tiden gang i debatten om streaming, så vi har lige samlet et par aktuelle links, der er værd at kigge på...

Der er efterhånden ikke den blog eller branchesite, der ikke har et par spændende historier og indlæg omkring streaming. Utallige er eksemplerne på besynderlige afregninger med nærmeste mikroskopiske tal, og uigennemskuelige aftaleforhold.
Og selvfølgelig optager det de fleste – og med fuld ret.

For når streaming udvikler sig til at blive den primære platform for vores musikforbrug – og det er jeg ret overbevist om, at det gør – så skal det også diskuteres, vendes og drejes – både blandt musikere og branchens øvrige aktører. For vi er jo i en overgang fra ”ejerskab” til ”lejerskab” af musikken, og kan ikke basere hverken produktion og investering på den gamle ”PPD-nøgle”. Altså prisen på en CD til forhandler, som man så kunne kalkulere sit salg og breakeven efter.
Ikke at det ”fysiske” produkt forsvinder helt – det tror jeg ikke, og der er jo stadig gang i vinylerne. Men det bliver i ”strømmen”, at vi skal fiske fremover, og derfor er det vigtigt at få overblik over ”mikroøkonomien”. Hvordan vi gør det, og på baggrund af hvilke aftalemæssige forhold og forretningsmodeller, hvordan skal der så fordeles, afregnes, modregnes m.v., og ”kannibaliseres” der fra CD-salget? – ja, det er det, som diskussionen i høj grad drejer sig.. Og det vil den nok blive ved med i lang tid fremover..

Men en ting tror jeg man er nødt til at slå fast; ”the winner takes it all” – og sådan har det jo sådan set altid været!

Vi har samlet et par links til de mere aktuelle herhjemme fra – og en enkelt norsk - og der kommer sikkert flere...

Politiken – 3. marts – Shaka Loveless og de 12 millioner streams - er der rent faktisk penge at hente?: http://politiken.dk/kultur/musik/ECE1887049/mytedraeber-musikere-og-pladeselskaber-tjener-penge-paa-streamingtjenester/

DR/P1 – debat mellem Lasse Lindholm fra IFPI og Mikael Højris fra DMF:
Streaming-debat – IFPI/DMF - "hvad skal der blive af HytfytteliStompers fra Fyn"?: http://www.dr.dk/tv/se/p1-debat-pa-dr2/p1-debat-pa-dr2-200#!/

Aftenposten – Norge – Pladeselskaberne snyder artisterne - eller???: http://www.aftenposten.no/kultur/--Plateselskaper-bedriver-massivt-kontraktsbrudd-7120400.html

Og så skal vi jo ikke glemme vores eget seminar fra sidste forår, hvor vi satte stort set alle de "tunge" drenge og piger i stævne til en spændende diskussion i Promus - tjek det fyldige referat her!

Illustrationen i toppen er lånt af Mark Mulligan, der er analyserer tendenser indenfor musikbranchen - og især omkring streaming. Tjek hans website - Music Industry Blog - her!