Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

2017 Agent-forløbet er skudt i gang...!

Lørdag stod den kick-off på projektet med taler ved blandt andre Rebecca Matthews, administrerende direktør for Aarhus 2017, og Jonas "Pindhund" Hallberg, projektmager og medlem af bestyrelsen for 2017, velkomstdrinks og store fremtidsdrømme for de 14 nye 2017 Agenter. Tirsdag var de så i "ilden" for første gang med den anerkendte kommunikatør, Christian Have, ved roret!

14 unge kulturskabere blev i weekenden præsenteret som det første hold på en ny Agent 2017 uddannelse, og tirsdag gik mission projektmager i gang for alvor. Forude venter et spændende forløb, hvor de 14 blandt andet skal lære at planlægge og gennemføre deres egen kulturelle begivenhed. Promus og Frontløberne står bag forløbet, og Aarhus 2017 støtter projektet økonomisk.

På forløbet skal agenterne, med et konkret kulturarrangement for øje, blandt andet lære om projektudvikling og afvikling, eventøkonomi, regler og politik, og de bliver del af en netværks- og mentorordning. Og som eksamensprojekt skal arrangementerne så rent faktisk blive til noget. Formålet er, at de 14 agenter skal stå så stærkt som muligt som projektmagere både før, under og efter, at kulturhovedstadsprojektet løber af stablen i 2017.

De otte kvinder og seks mænd i alderen 19-35 år er blevet valgt i en stor bunke ansøgere og de kommer fra Region Midt med deltagere fra både Aarhus, Rønde, Silkeborg, Viborg, Herning og Vejle. De nye agenter har desuden vidt forskellige erfaringer og interesser indenfor kulturbranchen og spænder fra at være helt nystartede til at være mere etablerede og garvede kulturskabere.

Den yngste på holdet er 19-årige Emilie Kjærgaard, som går i 3. g på gymnasiet i Viborg. Men det skræmmer hende ikke at være yngst. Hun kan trække på de andre agenters erfaringer, og fremadrettet tror hun, det giver hende en fordel at få denne her mulighed så tidligt.

”Det betyder alt for mig at være med her allerede nu. Og det giver mig en fordel, fordi jeg allerede nu ved, hvad jeg vil efter gymnasiet. Mine kammerater skal først til at finde ud af det bagefter. Men jeg ved, at jeg gerne vil arbejde med kultur og specielt ungdomskultur, og nu lærer jeg allerede en masse og får et stort netværk og praktisk erfaring gennem det her forløb,” siger Emilie Kjærgaard.

Undervisning får de blandt andre af kommunikatør Christian Have, leder af Det Danske Kulturinstitut i Belgien, Holland og Luxembourg Klaus Bondam, indsamlingschef for Grøn Koncert Theis Petersen og kulturjournalist Anders Lange. Leder af Promus Jesper Mardahl er glad for det forløb, der er blevet skruet sammen og specielt for samarbejdet med Frontløberne.

”Holdet viser, at vi har opnået mere sammen, end vi kunne hver for sig. Det er ikke bare musik eller vækstlagskultur, vi har valgt ud fra – vi har ramt meget bredere end det. Agenterne kommer fra vidt forskellige steder geografisk og kulturelt. Fællesnævneren er deres drive og ambitioner om at arbejde professionelt med kultur. Det viser os, at vi så rigtigt, da vi udviklede ideen. Nu glæder vi os til at komme i gang - og håber på, at vi kan fortsætte 2017 Agent igen til næste år og fremover”, siger Jesper Mardahl, leder af Promus.

De 14 x 2017 Agenter er: Kaospilot, designer og kunstner Abdul Dube, Dramaturgistuderende og teaterudvikler Ane Joy Fokdal, lærerstuderende og teaterarrangør Christina de Laurent, gymnasiestuderende og udviklier af ungekultur Emilie Kjærgaard, PR manager på BORA BORA Jakob Edut, stifter af BE LOUD Kasper Mechlenborg, Akrobat Kennedy Owino, studerende i oplevelsesøkonomi Kirsten Marie Pedersen, kommunikationsmedarbejder i DATS Lene Grønborg Poulsen, forfatter og spildesigner Niels Sangill, dramaturgistuderende og teater- og cabaretarrangør Pernille Lund Olesen, studerende og teaterudvikler Rasmus Sommer, cand. mag i æstetik & kultur og initiativtager Sofie Kvist, projektkoordinator indenfor design og billedkunst Stine Maria Olsen.

Læs mere om 2017 Agent via Facebook her!