Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Så er der åbnet for ansøgere til Promus Publishing Academy - efteråret 2014!

Ny omgang Promus Publishing Academy til oktober med fokus på hele rettigheds- og forvaltningsområdet, indføring i arbejdet med værker og rettigheder over en bred kam; publishingvirksomhed og arbejdsområderne her, rettighedsjunglen, kontrakter, pengestrømme, nye medier, den digitale virkelighed, producerteams og sangskrivere, co-writing, film og musik, music supervisor, synch, "music copyright export", internationale forhold og netværk!

Det hele starter som bekendt med en sang. Det har altid været grundstoffet i musikken. Men en sang er også et værk, eller en rettighed, og denne rettighed danner baggrund for hele det pengemæssige økosystem i musikbranchen.

Musikbranchen har som bekendt været under kraftig forandring i de seneste mange år, og vi bevæger os stadigt hastigere fra det fysiske til det digitale. Det betyder, at musikken flyder næsten grænseløst ud på flere og flere platforme, og der udfolder sig hele tiden nye muligheder for musikkens anvendelse i film, reklamer, som lydidentitet og i spil. Så paletten er blevet bredere – ikke bare for de ”udøvende” sangskrivere, men i høj grad også for labels, managements, producerteams, ”ikke-udøvende” sangskrivere og filmkomponister.

I takt med det stadigt pressede traditionelle musikmarked, bliver forståelsen og arbejdet med at udnytte og optimere disse rettigheder i den nuværende og fremtidige digitale- og globale virkelighed, mere og mere vigtig for den danske musikbranche.

Derfor gik Promus sidste år sammen med Koda, Dansk Musikforlæggerforening/DMFF, samt en række brancheaktører, omkring udviklingen af et ”akademi”, der målrettet og kontinuerligt arbejder på at styrke kompetencer, viden og netværk indenfor feltet under navnet Promus Publishing Academy. Første forløb kørte i efteråret 2013 med over 30 deltagere, og her lidt kommentarer fra et par af dem:

Jørn Jeppesen – booker/manager, PFM Management (Magtens Korridorer & Kim Larsen):
”Kurset var gennemtænkt i et godt opbyggeligt forløb. Og i en branche hvor de fleste er autodidakte – inkl. mig selv – var det meget givtigt, at få sat ens praktiske erfaringer ind i en historisk, teoretisk og juridisk kontekst af virkeligt dygtige undervisere. Jeg føler mig bedre rustet til at rådgive mine kunstnere. Jeg føler også, at kurset har afmystificeret nogle af tidens nye branche-grænseflader og har givet inspiration til nye forretningsområder. Jeg er simpelthen blevet klogere og enkelte af mine kæpheste er blevet udfordret”.

Peter Rønnow – advokat/Lett Advokater (Northside Festival og Nephew):
”Deltagelse i Promus Publishing Academy har været en øjenåbner i forhold til en meget kompleks og udfordrende branche. Udover at temaerne har været udvalgt med betydelig omhu og underviserne har bestridt et højt fagligt niveau, så har det været overordentligt inspirerende for dialogen, at deltagerpanelet i stort omfang har bestået af folk med ”fingrene helt nede i bolledejen”, hvorved dagligdagens brancheudfordringer og helt lavpraktiske forhold er kommet for dagens lys.”

Nu er vi klar til anden omgang af Promus Publishing Academy, der bliver et intensivt forløb over 4 moduler med fokus på hele rettigheds- og forvaltningsområdet, indføring i arbejdet med værker og rettigheder over en bred kam; publishingvirksomhed og arbejdsområderne her, rettighedsjunglen, kontrakter, pengestrømme, nye medier, den digitale virkelighed, producerteams og sangskrivere, co-writing, film og musik, music supervisor, synch, "music copyright export", internationale forhold og netværk. Det hele samles af en række professionelle undervisere fra Koda, Gramex og forlagsbranchen.

Målgruppen er både nuværende og kommende professionelle musikbranchefolk fra labels, management, publishing, music management-studerende, sangskrivere/producere, – og aktører fra de beslægtede områder; reklame, film, TV og interactive-området.

Promus Publishing Academy – efteråret 2014 – løber over 4 tirsdage á 6 timer; 30.9., 7.10., 21.10. og 28.10 og finder sted hos Promus i Aarhus.

30. sept.: Modul I: Koda/Gramex - forvaltning. grundlæggende ophavsret, digitale rettigheder, master- og kunstnerrettigheder.
Undervisere: Anne Sophie Gersdorff Schrøder, medlemschef/Koda, Jakob Hüttel, juridisk og international chef/Koda og Anette Kure Corneliussen, medlemschef i Gramex

07. okt..: Modul II: Publishing fra A-Z - arbejdet som Publisher for sangskrivere og producere, aftaler, pengestrømme.
Undervisere: Anders Fredslund-Hansen/Universal Music & Jesper Mardahl/Promus

21. okt..: Modul IV: International publishing - det svenske "mirakel".
Undervisere: Ben Malén - Stereoscope Music, Stockholm

28. okt..: Modul III: Synch, music supervision, film, TV & reklamer.
Undervisere: Andreas Nielsen, Crunchy Tunes & Mette Zähringer, Iceberg Music Group


Deltager-geybr: 3.000,- DKR.

Læs mere om modulerne, undervisere m.v. her - eller hop direkte til ansøgning her!

Ansøgningsfrist: Mandag d. 15. september - kl. 12:00!