Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

"Aarhusiansk musik er blevet en milliardforretning!"

Sådan lyder overskriften i JP/Aarhus - (10. august) - hvor de løfter sløret for vores kommende rapport om musikøkonomien i Aarhus - udarbejdet af Epinion, i samarbejde med musikaktørerne i Aarhus og med støtte fra DPA, Musicbusiness2020, Fonden Voxhall, Aarhus Kommune og Promus. Find rapporten her!

"2.500 musikere, 1.100 ansatte og en omsætning på 1,8 mia. kr., viser en ny Aarhus-undersøgelse. Et vigtigt signal om, at musik er mere end underholdning, siger branchefolk".(JP/Aarhus - 10. aug.)

De mange danske- og internationale musikere, der strømmer ind til Aarhus for at optræde på byens scener og festivaler, ved det godt – det samme gør publikum; Aarhus kan noget helt særligt med musikken – og har kunnet det i flere årtier. Musik er i det hele taget en uomtvistelig del af byens DNA. Tænk bare på de mange danske bands og solister der har fået talentet finpudset i byen igennem tiderne, og det stærke og levende musikmiljø, der stadig kendetegner byen i dag.

Musiklivet i Aarhus kan måske mest præcist og kortfattet beskrives som havende;

• en meget stærk indflydelse på dansk musik.
• en meget afgørende musikscene og miljø.
• en stor del af de førende danske kunstnere, der enten kommer fra byen eller bor der.
• en lang tradition for samarbejde.

.. samt at
..vi "producerer" - d.v.s. meget af musikken skabes i byen.

Dette, kombineret med den generelle opfattelse af, at musik;

• ..er en vigtig del af byens strategi for vækst og ekspansion, sammen med andre kulturtiltag.
• ..skaber en betydelig økonomisk "pay-back" til byen fra koncerter og arrangementer.
• ..skal være en del af strategien for vækst fra nye kreative virksomheder.
• ..er en vigtig del af identiteten af en kulturby
• ..er en fællesnævner for den kreative sektor i byen

.. inspirerede Promus til at yderligere at kæde alle aktørerne i byens musikliv - fra musikere, til musikbranche, uddannelse, festivaler og spillesteder for at skabe vores egen version af en ”køreplan”, så Aarhus kan opretholde og styrke sin position og betydning som Music City.

I efteråret 2015 samlede vi så en midlertidig arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra spillestederne VoxHall/Atlas, Radar & Train, festivaler som SPOT Festival, Grøn Koncert & Northside, Musikhuset Aarhus, bookingbureauerne Skandinavian & Heartbeat, samt repræsentanter fra Aarhus Kommunes Musikudvalg og Kulturforvaltningen.

For at få en større over- og indblik i hvad musiklivet i byen egentlig er for en størrelse, indledte vi et samarbejde med analyseinstituttet Epinion om - i første omgang - at få belyst musikøkonomien i byen.

Vi definerer en musikvirksomhed som en virksomhed, der er baserer sig 100% på, at der findes noget der hedder musik. D.v.s. musikskoler, producenter af udstyr, musikforretninger, spillesteder, festivaler, musikbranche- og organisationer, musikere, teknikere m.fl.
Endvidere er det kun virksomheder med adresse indenfor Aarhus Kommune, der er talt med.

Rapporten konkluderer som "hovedtal", at der i Aarhus er ca. 2.500 musikere, 1.100 fuldtidsbeskæftigede indenfor musikbranchen, og at der i 2015 blev omsat for 1.8 milliarder DKK.

Det er jo noget af en mundfuld, så for at vi kan styrke og udbygge den stærke platform musiklivet har, skal det nye Music City Network bl.a. arbejde for;

- At styrke miljøet og dets aktører i byen.
- At styrke den ”politiske stemme” og være talerør i konkrete sager (eks. festival/koncertplads-situationen, produktionsfaciliteter (eks. Lydhavnen), ”agent of change-problematik”, kulturpolitiske tiltag o.m.m.)
- At blive inddraget som aktør for byens erhvervsstrategi for de kreative virksomheder; mode, arkitektur, film, interactive m.v.
- At være med til at sikre, at Aarhus stadig er en vigtig ”spiller” i det nationale musiklandskab.
- At være med til at stimulere øget fokus og vækst på musikbranchen som erhverv – nye tiltag og fokus på produktionsmiljøet
- At være ”indgangsportal” til byens musikmiljø.
- At indgå i et nyt internationalt samarbejde under overskriften, Music Cities Network, sammen med bl.a. Hamburg, Sydney og San Francisco. (læs mere her: http://www.promus.dk/Nyheder.asp?AjrDcmntId=844 )

Læs rapporten her: /files/ARKIV/MUSIC_CITY_AARHUS_-_undersoegelse_af_musikoekonomien_i_Aarhus_2016.pdf

Link til artiklerne i JP/Aarhus:

http://jyllands-posten.dk/aarhus/kultur/ECE8906110/aarhusiansk-musik-er-blevet-en-milliardforretning/

http://jyllands-posten.dk/aarhus/kultur/ECE8906188/nyt-tilbud-for-musikivaerksaettere-paa-vej/

Læs mere om Music City Aarhus her: http://www.promus.dk/music-city-aarhus.asp