Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

LISS: Fra øvelokalet til den globale jukeboks

I forbindelse med den årlige MUSIKERDAG AARHUS 2016, der finder sted i MONO torsdag d. 29. september, arrangerer Promus & Music City Aarhus en session hvor vi sætter fokus på Aarhus-bandet LISS og tendenser omkring singler vs. album.
Mød LISS' manager, Nis Bysted, DUP's formand, Kristoffer Rom - og moderator Jesper Bay fra Music Matters.

For lidt over et år siden udsendte det dengang ukendte Aarhus-band, Liss, deres første hitsingle med titlen ”Try”. En hitsingle, der meget hurtigt åbnede dørene for dem på den internationale scene og gav dem en plads i den internationale jukebox.

Men hvad er historien bag ”historien”? Det prøver vi at få løftet sløret for i denne samtale hvor
LISS's manager, Nis Bysted, sammen med Kristoffer Rom (DUP & TAMBOURHINOCEROS) og Jesper Bay (Music Matters), vil diskutere udgivelsesstrategien der bragte Aarhus-bandet LISS ind på den internationale scene, samt give indsigt i hvordan din musik kommer de rigtige steder hen når du udgiver.

Vi laver også et sideblik på tendensen med et større fokus på debut-singlen fremfor debut-albummet.

Musikbranchen har efter hånden oplevet en række omvæltninger i de sidste 15-20 år. Først i skiftet fra fysisk til digital download, så fra download til streaming – og nu fra albums til tracks. Eller rettere; tilbage til tracks – eller hitsingler som vel egentlig er den korrekte betegnelse.

Albummet har selvfølgelig spillet en enorm rolle i musikhistorien, men det har ofte været hitsinglerne, der skabte deres succes. Og med den massive nedgang i salget af albums i de senere år, har hitsinglen fået en endnu større betydning for om en ny artist lykkes eller ej. Og her spiller streaming-tjenesterne og deres playlister en meget vigtig rolle.


LISS: Fra øvelokalet til den globale jukebox finder sted fra kl. 18:00 - 19:00 på Scenen i MONO, og er præsenteret af PROMUS & Music City Aarhus

Nis Bysted er musikentreprenør med et stort musikalsk engagement, der spænder vidt som både musiker i bl.a. Düreforsög og Thulebasen, som producer og arrangør, label-chef for Escho og manager for bl.a. Iceage og LISS.

Kristoffer Rom er grundlægger af pladeselskabet Tambourhinoceros (Palace Winter, Cancer, Blondage m.fl.) samt formand for interesseorganisationen Danske Uafhængige Pladeselskaber (DUP), som repræsenterer over 100 små og mellemstore danske selskaber. Han har tidligere turnéret og indspillet med bl.a. Oh No Ono og Aqua samt været booker for FROST Festival og Trailerpark Festival.

Jesper Bay driver sin egen konsulentvirksomhed i musik- og kulturbranchen med opgaver indenfor kommunikation, strategi-, forretnings- og eventudvikling. Han er desuden partner i musikselskabet Body of Work sammen med sangeren og sangskriveren Asbjørn, formand for Bremen Teater, næstformand for Den Jyske Opera og medlem af Musikudvalget i Aarhus Kommune. Han underviser på Rytmisk Musikkonservatorium i brancherelaterede fag og har en Master i International Virksomheds-kommunikation fra Syddansk Universitet. Jesper, der har base i København, har tidligere været medlem af Statens Kunstråds Musikudvalg, Kommunikations- og Marketingdirektør for IFPI Danmark og haft ledende stillinger på en række pladeselskaber og spillesteder. Han er en hyppigt benyttet moderator og indlægsholder i forbindelse med arrangementer og debatmøder i musik- og kulturbranchen.MUSIKERDAG AARHUS 2016 - torsdag d. 29. september, MONO - Tomsagervej 25 - Åbyhøj
Musikerdagen foregår fra 16.00-22.00. Se mere om begivenheden på Musikerdag Aarhus 2016, arrangeret af Øvelokaler i Århus - MONO, DMF Aarhus Afdelingen og ORA - Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere. https://www.facebook.com/events/1067916863303198/