Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Open-call til Musik-iværksætter 2017 – nu åben for ansøgninger!

Er du iværksætter og har gode idéer til ny musikvirksomhed i Aarhus, så ansøg en af vores nye "startpakker" under vores Musik-iværksætter 2017-projekt, hvor vi tilbyder dig rådgivning, mentorhjælp, kontorplads i byens stærkeste musiknetværk - samt 15.000 DKK i "startpenge"

Open-call til Musik-Iværksætter 2017 – nyt initiativ, der skal styrke musiklivet i Aarhus.

"Aarhusiansk musik er blevet en milliardforretning"

Sådan skrev JP/Aarhus forleden om resultatet af den undersøgelse af musikøkonomien i byen, som blev iværksat af det nye netværk, Music City Aarhus, i foråret '16.
Undersøgelsen er lavet af analyseinstituttet, Epinion, og viser bl.a., at musikken i Aarhus beskæftiger 2.500 musikere og 1.100 ansatte i musikbranchen og samlet en genererer en omsætning på 1,8 mia. kr. (2015).

Et vigtigt signal om, at musik er mere end "bare" underholdning.

I Promus har vi altid haft den holdning, at hvis man vil styrke musiklivet - fra vækstlaget til de professionelle udøvere - så er det vigtigt netop også at støtte op om erhvervsdelen af musikken. De to ting hænger uomtvisteligt sammen, og der er brug for professionelle aktører, der kan arbejde med at formidle, producere og "afsætte" musikken - ikke bare herhjemme, men også internationalt.

Derfor introducerer vi nu: Musik-Iværksætter 2017!

»Idéen med Musik-Iværksætter 2017, er, at få motiveret flere nye initiativer til musikvirksomhed i Aarhus. Vi har en lang række stærke virksomheder i byen, men der er afgjort plads til flere nye og langsigtede tiltag indenfor formidling & markedsføring, produktion, musik-branding, musik til reklamer og film eller projekter med et internationalt perspektiv.« siger Jesper Mardahl, leder af Promus og initiativtager til Musik-Iværksætter 2017.

Så er du iværksætter og har gode idéer til ny musikvirksomhed, så ansøg en af vores nye Musik-Iværksætter 2017-"startpakker", hvor vi tilbyder dig rådgivning, mentorhjælp, kontorplads i byens stærkeste musiknetværk - samt 15.000 DKK i "startpenge".

Et kompetent udvælgelsespanel bestående af:

Bo Blaabjerg - konsulent, Kaospiloterne
Thomas Bredahl - manager, Heartbeat Management
Jesper Krogh Kjeldsen - iværksætter, Postevand.
Adrian Fey - Culture Works
Jesper Bay - Music Matters

… vil vælge de tre bedste projekter blandt ansøgerne.

Ved udvælgelsen vil der blive lagt vægt på, at idéen har flg. kvaliteter:

- kan blive økonomisk bæredygtig.
- indeholder et vækstpotentiale - også gerne internationalt.
- afspejler et reelt behov i musikbranchen.
- viser forståelse for musikbranchens strukturer og pengestrømme.

Endvidere er det et krav, at virksomheden baseres i Aarhus.

Ansøgningsstart: 3. oktober - deadline: 1. november 2016.

Endelig udvælgelse vil ske primo november 2016. Opstart vil være fra 1. januar 2017.

HENT ANSØGNINGSSKEMAET HER: /files/ARKIV/MUSIK-IVAERKSAETTER2017_ansoegningsskema.doc

Musik-Iværksætter 2017 er primært henvendt til virksomheder med fokus på musik. Enkeltstående events, koncerter eller udgivelse er ikke omfattet af initiativet.

De udvalgte projekter vil også kunne indgå i aktiviteterne i det kommende Music Cities Network, hvor Music City Aarhus er med i gruppen af såkaldte "founding cities" sammen med byer som Hamborg, Sydney og Adelaide. Læs mere her: http://www.promus.dk/music-city-aarhus.asp

Så hvis du er interesseret i at vide mere om Musik-Iværksætter 2017, så send en mail med en kort beskrivelse af din virksomhed og idé til info@promus.dk

Du er også velkommen til at ringe på 86 94 20 19

(Læs artiklen fra JP/Aarhus her: http://jyllands-posten.dk/aarhus/kultur/ECE8906110/aarhusiansk-musik-er-blevet-en-milliardforretning/ )


Læs mere om udvælgelsespanelet her:

Mød Adrian Fey fra Culture Works!

Culture Works er et kulturelt event- og PR bureau, der skaber kulturelle oplevelser, hvor brand og målgruppe møder hinanden. De definerer kultur som elementer, interesser og passioner, hvori folk mødes på fælles grund. Det bruger de som kommercielt afsæt, når de løser opgaver. Kunsten er at bruge kulturen som omdrejningspunkt i projekter, uden at den mister sin integritet. På den måde skaber de en ærlig relation mellem brand og kunde. Deri ligger værdien. Culture Works startede som en musikforening tilbage i 2010. Benhårdt arbejde, kæmpe kærlighed til kultur og lysten til at skabe deres egen samtid har drevet dem til det bureau, de er i dag. Alt i alt er de i dag 12 dedikerede mennesker, der arbejder med små og store projekter i hele Danmark og ud over landets grænser.

Mød Jesper Bay fra Music Matters

Jesper Bay driver sin egen konsulentvirksomhed i musik- og kulturbranchen med opgaver indenfor kommunikation, strategi-, forretnings- og eventudvikling. Han er desuden partner i musikselskabet Body of Work sammen med sangeren og sangskriveren Asbjørn, formand for Bremen Teater, næstformand for Den Jyske Opera og medlem af Musikudvalget i Aarhus Kommune. Han underviser på Rytmisk Musikkonservatorium i brancherelaterede fag og har en Master i International Virksomheds-kommunikation fra Syddansk Universitet. Jesper, der har base i København, har tidligere været medlem af Statens Kunstråds Musikudvalg, Kommunikations- og Marketingdirektør for IFPI Danmark og haft ledende stillinger på en række pladeselskaber og spillesteder. Han er en hyppigt benyttet moderator og indlægsholder i forbindelse med arrangementer og debatmøder i musik- og kulturbranchen.

Mød Thomas Bredahl fra Heartbeat Management

Heartbeat Management er et management firma med base i Aarhus, der drives af Stefan Facius (ex. Copenhagen Music) og Thomas Bredahl (ex. Volbeat guitarist). Vi repræsenterer en stor håndfuld artister. Vi har ikke noget specifikt genrefokus, men tror kort og godt på god musik og fantastiske mennesker.
Vi lover aldrig vores artister guld og grønne skove, men lover at gøre alt hvad vi kan for at hjælpe dem med at blive de bedste versioner af dem selv
Artister: Carpark North, Go Go Berlin, Northern Assembly, Jacob Dinesen, The Awesome Welles, Lydmor & Bon Homme.

Mød Bo Blaabjerg fra Kaospiloterne

Bo har en baggrund som cand.scient. pol, og har i mange år været tilknyttet Kaospiloterne. Han har arbejde med forretningsudvikling i diverse sammenhænge, ligesom han har arbejdet med ledelses - og innovations udvikling i såvel private og offentlige organisationer, Endelig har han i en årrække været tilknyttet Music Management uddannelsen i Aarhus., dels som underviser i forretningsudvikling, og dels som eksaminator

Mød Jesper Krogh Kjeldsen fra Postevand.

Jesper er tidligere signet som artist ved EMI/CMC og TG-management. I dag iværksætter med virksomheden Postevand og leder af Kaospilot HIVE et co-working og agency for kreative iværksættere i Aarhus. Jesper vandt ligeledes prisen om "Årets Idealist" ved iVÆKST prisen 2015.