Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Promus Publishing Academy 5.0

Vil du ha’ styr på musikrettigheder, sangskrivere, producere, forvaltning, Koda, NCB, Gramex, sync, creative publishing, musik til film, TV, reklamer, score-music, music supervision, internationale rettigheder og pengestrømme?
Så tjek vores kommende Promus Publishing Academy-forløb, der finder sted over fire moduler i marts 2018!

Promus Publishing Academy – er et intensivt kompetence- og netværksforløb for alle der arbejder seriøst med musikrettigheder, publishing, synchronisering og det internationale arbejde med sange til film & TV - og "håndholdt" af et stjernehold af undervisere fra branchen.
Ny omgang Promus Publishing Academy i Aarhus finder sted til marts 2018.


Det hele starter som bekendt med en sang. Det har altid været grundstoffet i musikken. Men en sang er også et værk, eller en rettighed, og denne rettighed danner baggrund for hele det pengemæssige økosystem i musikbranchen.

I takt med det stadigt pressede traditionelle musikmarked, bliver forståelsen for, og arbejdet med, at udnytte og optimere disse rettigheder i den nuværende og fremtidige digitale- og globale virkelighed, mere og mere vigtig for den danske musikbranche.

Derfor gik Promus sammen med Musikforlæggerne, DPA, Koda, Det Jyske Musikkonservatorium og en række branchefolk, for at starte Promus Publishing Academy som et intensivt kursus med fokus på alle aspekter af arbejdet med på et professionelt niveau.

Vi kørte det første forløb i efteråret i 2013, og der er nu åbnet for tilmeldinger til femte omgang.

Så hvis du vil ned i ”maskinrummet” hos Koda, NCB & GRAMEX, vide mere om forvaltningen af digitale rettigheder, hele arbejdet som publisher, hvordan du får din musik på film, TV og reklamer, så tjek vores kommende Promus Publishing Academy-forløb, der spænder over 4 dagsmoduler med flg. overskrifter og en række stærke branchefolk ved roret;

Modul I: Torsdag d. 8. marts: 12:00 – 18:00:

Koda/NCB/Gramex - forvaltning. grundlæggende ophavsret, digitale rettigheder, master- og kunstnerrettigheder.
- Grundlæggende intro til forvaltning/Koda + Ncb (+ Gramex). Jakob Thors, jurist - Koda
- Hvad er et værk - originalt, inspiration eller kopi. Jens Bruno Hansen, operasanger og værkspecialist, Koda.

Modul II: Fredag d. 9. marts: 11:00 - 16:00:

- Koda og forlag. Andreas Nielsen, forlagschef, Koda


Modul III: Torsdag d. 15. marts: 12:00 - 18:00:

De nye "kreative" publishere og de kommercielle sangskrivere, writer-camps, aftaler og pengestrømme.


Undervisere: Christian Fløe Svenningsen - creative director, GL MUSIC og Minna Fagerstedt, general manager, One Seven Publishing (Disco:Wax)



Modul IV: Fredag d. 16. marts: 11:00 - 16:00:


Score music, sync, music supervision, film, TV & reklamer.

Undervisere: Halfdan E./komponist, Nis Bøgvad/Music Supervisor, Copenhagen Film Music & Mette Zähringer/Iceberg Music Group.

Målgruppen er både nuværende og kommende professionelle musikbranchefolk indenfor label, management, booking, music management studerende, sangskrivere, producere, – og aktører fra de beslægtede områder; reklame, film, TV og interactive-området.


Ansøgningsfrist: mandag d. 26. februar 2018, kl. 12:00!

Hent ansøgningsskema /files/ARKIV/PROMUS_PUBLISHING_ACADEMY_ansoegning2017.doc
- og send det til info@promus.dk

Promus Publishing Academy er produceret med støtte fra Musikforlæggerne, og bl.a. muliggjort af Musikforlæggerne med støtte fra KODA’s Kulturelle Midler


Tjek udtalelser og kommentarer fra en række af sidste års deltagere:

Jørn Jeppesen – booker/manager, PFM Management (Magtens Korridorer & Kim Larsen):

”Kurset var gennemtænkt i et godt opbyggeligt forløb. Og i en branche hvor de fleste er autodidakte – inkl. mig selv – var det meget givtigt, at få sat ens praktiske erfaringer ind i en historisk, teoretisk og juridisk kontekst af virkeligt dygtige undervisere. Jeg føler mig bedre rustet til at rådgive mine kunstnere. Jeg føler også, at kurset har afmystificeret nogle af tidens nye branche-grænseflader og har givet inspiration til nye forretningsområder. Jeg er simpelthen blevet klogere og enkelte af mine kæpheste er blevet udfordret”.

Peter Rønnow – advokat/Lett Advokater (Northside Festival og Nephew):

”Deltagelse i Promus Publishing Academy har været en øjenåbner i forhold til en meget kompleks og udfordrende branche. Udover at temaerne har været udvalgt med betydelig omhu og underviserne har bestridt et højt fagligt niveau, så har det været overordentligt inspirerende for dialogen, at deltagerpanelet i stort omfang har bestået af folk med ”fingrene helt nede i bolledejen”, hvorved dagligdagens brancheudfordringer og helt lavpraktiske forhold er kommet for dagens lys.”

Anna Bukh, Sangskriverstuderende, Det Jyske Musikkonservatorium:

”PPA er et tilbud man ikke kan afslå. Akademiet har givet mig et kendskab til emner som, rettigheder, pengestrømme, digitalisering, kontrakter og meget mere. Jeg har fået en hel del ud af denne undervisning og har mødt en masse forskellige spændende branchefolk. PPA har klædt mig på til min fremtid, som professionel sangskriver. Jeg har fået en større bevidsthed omkring alt det udenom selve sangen, hvilket er blevet mere og mere vigtigt, hvis man vil klare sig i dette fag. Hver tirsdag har jeg kunne se frem til den næste kompetente foredragsholder som deler ud af sin erfaring og sine oplevelser med musikbranchen og dens problematikker. Jeg vil klart anbefale dette tilbud, da alt undervisningen har været relevant for mig. Det har været skønt at være i et forum hvor jeg har kunnet få svar på alle mine spørgsmål.”

Martin Ahm – komponist og producer, Ahmatron:

”Promus Publishing Academy har været supergodt, og jeg har fået bedre indblik vedr. publishing og sync. Foredragsholderne har været rigtig gode, og de har belyst branchen fra hver deres side: jura, rettigheder, pengestrømme, udvikling etc. Dette har bidraget til en samlet større forståelse af de forskellige aktørers interesser og arbejdsgange”

Kontakt os endelig via info@promus.dk - eller på tlf. 86 94 20 19