Promus nyheder
10.10.22:
5.3.22:
26.10.17:
14.12.15:
28.10.12:
21.8.12:
2.1.12:
28.11.11:
20.6.11:
24.1.11:
3.1.11:
22.12.10:
24.11.10:
22.11.10:
27.9.10:
29.4.10:
29.4.10:

Nyhedsbrev - Promus - 21. august 2018

Så er ugens nyhedsbrev sendt afsted, og skulle du ikke være på mailinglisten så kan du her læse om bl.a. "spændende" gadenavne på Aarhus K, Promus' mentorordning, vores nye "beboere" i fælleskontoret, Music City Talk med Carsten Holm & Flemming Møldrup, 2 x speed meetings med branchefolk og om vores kommende PR-workshop hvor der nu kun er få pladser tilbage.

Go’daw do!

Som det fremgik i Aarhus Stiftstidende i fredags, så har Magistraten for Teknik & Miljø i Aarhus Kommune besluttet at opkalde de kommende veje i forbindelse med de nye boliger på Godsbane-området, også kaldet Aarhus K, efter en række nationale skuespillere og musikere, hvoraf kun to har haft en forankring i byen (komponisten Else Marie Pade og ”jazzhus-holderen” Bent J.). De øvrige, bl.a. Tommy Seebach, Anders Koppel, Trille, Lone Kellermann, Dirch Passer, John Mogensen, Dan Turéll, er jo ikke ligefrem personer, der har haft den store tilknytning til udviklingen af kulturlivet i Aarhus. Endvidere er personerne valgt ud fra en ikke-nærmere forklaret 70’er-tematik, som virker endnu mere søgt og uigennemtænkt!

Aarhus K – eller Godsbane-området anført af Institut for X og en lang række andre aktører indenfor musik, arkitektur, teater og kunst – har i de senere år skabt et helt unikt kulturmiljø – ikke bare i Aarhus, men i hele landet. Derfor er det fuldstændigt ubegribeligt, at man angiveligt IKKE har inddraget dem – eller andre kulturaktører i byen; Kultursamvirket, Kunstrådet – ja, Music City, Filmby m.fl. i forhold til en kvalificeret rådgivning, når man ønsker at opkalde de nye veje efter kulturpersonligheder, men har fulgt et ønske fra en daværende rådmand for Magistraten for Teknik og Miljø, der åbenbart mener, at de her personligheder og det ”hessian-brune årti” er med til at personificere området (!!??)

Personligt har jeg intet imod hverken Dirch Passer eller de øvrige, men det virker tå-krummende provinsielt, at man griber til sådan en løsning. Vi har lige gået og pudset vores kulturby-glorie, og så vælger man fuldstændigt at se bort fra egne kvaliteter og historie – og oven i købet til et område, der er ”cutting edge” i det nationale kulturliv i dag. Det betyder altså, at eks. vejen ind til A-huset på Godsbanen i fremtiden på skal hedde Tommy Seebachs Vej – og med al ære og respekt for ham, så giver det ingen mening i forhold til det, som området repræsenterer kulturelt i dag.

Hvis byen virkelig ville vise sig for sin mere dristige side og skabe respekt om sig selv som kulturby, så burde man; A: ha’ udvalgt kulturpersonligheder, der har været med til at udvikle kulturlivet i Aarhus generelt, eller B: ha’ udvalgt kulturpersonligheder, hvor der er en rød tråd til hvad Godsbanen, Institut for X, Aarhus Volume m.fl. er i dag. Når vi taler om musikken, så giver både Else Marie Pade og Bent J. god mening her, men hvor er eks. en højt respekteret og betydningsfuld musiker og pædagog som Holger Laumann, en international avantgarde musiker som John Tchicai, og hvor kunne det være imponerende hvis man nu valgte, at hylde en pioner indenfor klubkulturen og DJ-verdenen som Kjeld Tolstrup - for ikke at glemme alle de øvrige afdøde lokale kulturpersonligheder fra teatrets, litteraturens og billedkunstens verden, der kunne fortjene en hyldest for deres bidrag til at gøre Aarhus til den stærke kulturby vi jo – trods alt - er.

Det er dælme en ommer!

Music City Talks – ”Kender Du Musiktypen” – Carsten Holm i samtale med livstilseksperten Flemming Møldrup!

I samarbejde med Aarhus Festuge, inviterer Music City Aarhus til endnu en omgang Music City Talks. Denne gang har P6 Beat-værten, Carsten Holm, inviteret livsstilseksperten, Flemming Møldrup - kendt fra DR's "Kender du typen", til en snak om musik, musiktyper og ikke mindst vinyl.

Musikken som kunstart har om noget skabt sine egne kulturer - ikke bare i genrer, men i høj grad også som sub-kulturer i mange forskellige miljøer - med tilhørende musiktyper.
Det er nogle af dem, som Carsten og Flemming vil hudflette lidt - og så vil der også blive talt om vinyl.
Tid og sted: Pica Pica, Vester Allé 15 – Aarhus C – 17:00 – 18:00.
Der er fri entré, men tilmeld dig gerne via FB på: https://www.facebook.com/events/453538225073451/ - eller send en mail til info@promus.dk

Mentorordningen i Promus!

Hvad har BAEST, Lowly, Asbjørn, Gurli Octavia, Nanna Bech, Modest og mange andre tilfælles? De har alle været omkring Promus' mentorordning!

Mentorordningen er et kerneelement i Promus' vision om at støtte nye initiativer, højne det professionelle niveau, og samtidig skabe kontakt og netværk mellem det etablerede miljø og vækstlaget i Aarhus.

Så har du også planer om en udgivelse, et arrangement eller mindre festival, et projekt med fokus på international lancering, planer om musikvirksomhed eller måske helt nye idéer til måder at arbejde med musikken på, så kan du også søge om at få tilknyttet en mentor, der kan rådgive og vejlede dig således dit projekt realiseres bedst muligt.

Læs mere her og kontakt os gerne for mere info:
http://www.promus.dk/Mentormenu.asp


Open call til "Meet The Talent - The Oppenheimer Edition 2018"!

I forbindelse med den kommende Oppenheimer-showcase, der finder sted på RADAR i Aarhus, lørdag d. 15. september, arrangerer Promus endnu en omgang "Meet The Talent" – speed meetings hvor bands, solister og nystartede aktører kan møde repræsentanter for den danske musikbranche!

Mød bl.a. Nicolai Demuth/Birds-Eye, Mathias Binder/PDH Music, Søren Krogh Thompson/Playground Music, Rasmus Damsholt/ATC Management, Nick Foss/Mermaid Records, Mette Zähringer/Iceberg Music Group og Bo Andersen/Skandinavian.
Der er open call nu - men begrænset antal pladser!
Tid: Lørdag d. 15. september fra 15:00 – 17:00
Sted: Promus, A-lab, Vester Allé 15 – Aarhus C
Ansøg her: http://www.promus.dk/Nyheder.asp?AjrDcmntId=921 - ”first come – first serve” – ellers der er deadline mandag d. 3. september kl. 12:00

Meet The Publishers @ Promus 2018
"Open-call" til alle nye sangskriver- og producertalenter med ambitioner om en professionel og kommerciel karriere. Mød din måske kommende publisher i Promus når vi åbner op for vores første udgave af "Meet The Publishers" - 11. oktober 2018!
Med det stigende fokus der er kommet på arbejdet med kreativ publishing og hele den nye generation af producere og sangskrivere, der pibler frem alle steder, vil vi derfor gerne introducere det næste skud på speed meeting-stammen, "Meet The Publishers".

Kom og mød: Minna Fagersted/OneSeven/Disco:Wax Publishing, Christian Fløe Svenningsen/GL Music, Laurits Bejder Klausen/The Bank Music Publishing, Rewan Riko/Sling Publishing, Christian Rosén/Lifted & Quattro, Anders Fredslund-Hansen/ArtPeople MusicPublishing, Ole Dreyer/Nordic Music Society, Lars Sjelle/Warner-Chappell Music Publishing og David Tholander/Tigerspring Publishing.

Tid: Torsdag d. 11. oktober fra 16:00 – 18:00
Sted: Promus, A-lab, Vester Allé 15 – Aarhus C
Ansøg her: http://www.promus.dk/Nyheder.asp?AjrDcmntId=919 – ”first come – first serve” – ellers der er deadline mandag d. 1. oktober kl. 12:00
Målgruppen er: Nye sangskriver- og producertalenter med ambitioner om en professionel og kommerciel karriere.


Mød de nye "beboere" i Promus' fælleskontor!


Der er har været en større "udskiftning" i vores fælleskontor, så byd velkommen til Tribute, Sling Publishing, Quattro Music, Vice Versa, Koncertpilot, Moody Mongoose - og selvfølgelig Aarhus Echo – læs mere om vores ”beboere” her: http://www.promus.dk/Nyheder.asp?AjrDcmntId=925 – og der er stadig et par enkelte ledige borde hvis du har brug for at sidde i ”netværkssmørhullet” på Vester Allé 15 – hvor du udover førnævnte, også deler adresse med SPOT Festival, ROSA, LMS, GAFFA, Aarhus Jazz Orchestra, Promus og Atlas og VoxHall. Læs mere her: http://www.promus.dk/faelleskontorerne_paa_promus.asp

Kom til workshop om PR & SoMe med Eva Laksø! – OBS! Der er kun få pladser tilbage!

Står du med en udgivelse, en koncert eller en festival? Så få styr på hvordan du bedre kan arbejde med din kommunikationsstrategi, dit pr-arbejde og din tilstedeværelse på de sociale medier, når Promus inviterer til heldagsworkshop med kommunikationseksperten Eva Laksø, lørdag d. 3. november!
Kurset giver en indføring i kommunikation af musikaktiviteter gennem undervisning i PR og brug af sociale medier. Kurset giver dig konkrete redskaber til at lave og eksekvere din egen kommunikationsplan med vægt på en PR eller social media-kampagne gennem både undervisning og workshop.

Underviser er Eva Laksø, som har mere end seks års erfaring med kommunikation i musik- og kulturbranchen for både arrangører og artister.
Eva er BA i Music Management og arbejder som kommunikationskonsulent hos Golden Days med ansvar for festivalerne Golden Days og Blooms kommunikation, og har tidligere været kommunikationsansvarlig for Frost Festival i København.

Dato: 3. november 2018
Tid: 12:00 - 18:00
Sted: A-lab, Promus - Vester Allé 15 - Aarhus C

Deltagelse er gratis – læs mere her om ansøgning og deltagelse: http://www.promus.dk/Nyheder.asp?AjrDcmntId=923


Open-call – idéer til brancheaktiviteter i Promus – efteråret 2018!


Vi er i fuldt sving med at planlægge vores efterår med en række af de aktiviteter, som du kan læse om her. Og vi har i de forgange mange år også kørt en række koncentrerede forløb med fokus på brancheområder som artist management, publishing, kontrakter og rettigheder, D.I.Y. – og det vil vi meget gerne fortsætte med.
Men samtidig vil vi også meget gerne afspejle de konkrete behov I som aktører måtte have.
Så er der områder i denne her besynderlige branche, som I har behov for at komme mere i dybden med – og det kan sagtens være både nye idéer eller nogle af de førnævnte arbejdsområder som I mener vi skal tage fat i - så meld meget gerne tilbage med indspark og forslag på info@promus.dk

Vi regner med at køre de forskellige forløb fra ultimo oktober til ultimo november.

Det var det – fortsat god uge;-)

Ønsker du at modtage vores nyhedsbrev i din inbox, så skriv til info@promus.dk