Arrangørgruppen Aarhus

Med Promus som facilitator og tovholder, har en lang række af byens live-aktører dannet et nyt netværk, Arrangørgruppen Aarhus.

Det er måske ikke verdens mest sexede navn, men meningen er nu god nok.

En lang række af byens live-aktører har nemlig dannet et netværk, der skal arbejde pro-aktivt for byens koncertarrangører i forhold til myndigheder, publikum og byens overordnede status som en af landets førende musikbyer. Og Promus er med som tovholder, facilitator og med-initiativtager.

Gruppen, der - udover Promus - består bl.a. af Brian Nielsen/Skandinavian & Northside Festival, Jørgen Kryel/RMT, Michael Callesen/SPOT Festivalen, Carsten Nielsen/Train, Bjarke Svendsen/Atlas/VoxHall, Carsten Frentz/Carsten Frentz Production, Mette Kier/Musikhuset Aarhus, Robert Ulrich/Musikcaféen, Anne Thorø/Studenterhus Aarhus, Henrik Ragborg Olesen/Tivoli Friheden, Theis Smedegaard/Danmarks Grimmeste Festival, Mads Pinholt/Aarhus Jazzfestival, Marianne Jensen og Theis Petersen/Muskelsvindfonden, vil arbejde på at kunne agere som fælles talerør og platform for hele live-miljøet i byen,

I første omgang er der fokus på følgende områder:

- Alle aspekter af forholdene mellem arrangører og myndigheder; et ønske om en "One-Stop-Shop", der skal gøre det mere overskueligt, at lave arrangementer, og fokus på alle forhold omkring tilladelser, lydniveau, åbningstider, simplere procedurer, tilgængelighed, forpligtelser og regler generelt.
- Fælles tiltag, der skal være med til at styrke forholdet til publikum.
- Den århusianske koncertscene som værdiskaber og vækstmotor for byen.
- Pro-aktivitet – live-miljøet skal selv søge at sætte dagsordenen i det kulturpolitiske felt.

Allerede nu har der været de første indledende dialogmøde med repræsentanter fra Århus Kommune, og de første tiltag til at få lavet en lokal rapport om live-miljøets kulturelle og økonomiske betydning for byen er sat i gang.

I efteråret 2010 udarbejde Promus på vegne af Arrangørgruppen Aarhus, en økonomisk kortlægning/effektanalyse af koncerterne på byens spillesteder i uge 46/2010.
Rapporten kan hentes her!

Som nævnt, er det ambitionen at være fælles talerør for miljøet, og derfor er det også vigtigt at understrege, at Arrangørgruppen Aarhus selvfølgelig er åben for alle der arbejder professionelt med koncertarrangementer, festivaler, spillested. clubevents m.v. i byen.
Så hvis du arbejde professionelt med arrangementer, events o.lign., så meld endelig tilbage til os.

Du er også meget velkommen til at henvende dig direkte til Arrangørgruppen Aarhus via Promus - kontakt: Jesper Mardahl - 70 22 20 19 - eller jesper@promus.dk