Erfaringer med mentorordningen:

NovemberDecember - aarhusiansk band, der lige har afsluttet deres mentorforløb med Jim Q. Holm fra Merger Management, hvor de er blevet guidet og hjulpet igennem processen omkring deres kommende debut-album, der udsendes i starten af 2014.

Om mentorforløbet hos Promus, udtaler NovemberDecember:
"Som mentorritter under Jim Q. Holm og Promus, var vores mål at få en hjælpende hånd til arbejdet med vores debutudgivelse, og forhåbentligvis ende ud med en pladekontrakt og et bookingbureau.
Som nyt band kan man have mange brancherelaterede spørgsmål - både store og små - og Jim Q. Holm har med sin store erfaring været med til at give os en bedre forståelse af den musikverden vi befinder os i.

Alt fra at skabe overblik over sit netværk, målrette sin arbejdsindsats, hjælp til at kontakte pladeselskaber og efterfølgende kontraktforhandlinger har været emner vi har haft oppe at vende til vores møder.

Vi står nu på den anden side af mentorforløbet med alle vores mål opfyldte: En debutplade der er færdig, et bookingbureau og et pladeselskab i ryggen! Men med erfaringen fra mentorforløbet i bagagen ved vi, at arbejdet ikke stopper her - det er først lige begyndt."


Og Jim Q. Holm fra Merger Management tilføjer:
"Som mentor for et band bliver man ekstra glad, når del-mål og mål opnås så hurtigt som det har været tilfældet med NovemberDecember. Forud for målene - kontrakt med pladeselskab og med bookingbureau - lå 10 måneders arbejde med en række delmål. Det primære fokus med disse var at coache bandet igennem de mest vigtige faser hos et ungt band, og i dén proces lære dem:
- hvordan virkeligheden ser ud fra andre perspektiver end bandets eget,
- at være realistiske og ambitiøse på samme tid,
- vigtigheden i at være selvkørende,
- at det er OK at ens mentor bruger ordene samarbejde og planlægning flere hundrede gange i løbet af mentor-forløbet, da det er to meget vigtige ting!

At være mentor for et band betyder ikke at man skal servicere bandet og gøre arbejdet for dem. Det gælder om at klæde dem på til selv at kunne tage styringen med deres karriere. Dét er hovedmålet. Og NovemberDecember er i dén grad klar til, sammen med deres nye samarbejdspartnere, at tage den videre herfra."


NovemberDecember fik igennem forløbet altså aftaler i stand med bookingbureauet, Skandinavian, og distributions/forlagsaftale med VME/NMS. Bandet har netop udsendt første single, "Save Yourself", som du kan lytte til via vores playliste her!

Andre tidligere "mentoritter" udtaler sig...

Asbjørn

Asbjørn Toftdahl har med sit band Asbjørn and The Strange Ears været en del af Promus' mentorordning i et samarbejde med Jesper Bay. De to viste sig at fungere så godt sammen, at de har fortsat et tæt, professionelt samarbejde. Asbjørn har haft et forrygende år med optrædener på SPOT Festival, Smukfest og Northside Festival. Læs her om Asbjørns forventninger til fremtiden.

Rap Slam Battles

I forbindelse med opstarten på projektet, "Rap Slam Battles", henvendte projektleder Luxshan Ratnaravi sig til Promus' mentorordning, og fik tildelt et mentorforløb med Henning Winther:.
Prjektet er nu afsluttet, og Luxshan har sendt os flg..:

- "Jeg brugte Henning som mentor, fordi jeg søgte inspiration til mit fortsatte arbejde med Rap Slam Battles. Igennem mit møde med Henning og løbende mailkorrespondance har jeg fået indsigt i en del af hans store erfaring med at arrangere hiphop-events på nationalt niveau, hvilket Rap Slam Battles efterhånden også har udviklet sig til. Desuden har Hennings indsigt i, hvordan branchen fungerer, været til gavn for mig, da jeg har kunnet trække på nogle af hans kontakter og do's/don'ts. Jeg må derfor konkludere, at Promus' mentorordning har været til stor hjælp for mig i mit arbejde med at løfte mit projekt." -
Mentorordningen er et kerneelement i Promus' vision om at støtte nye initiativer, højne det professionelle niveau, og samtidig skabe kontakt og netværk mellem det etablerede miljø og vækstlaget i byen.

Mentorordningen i Promus

Mentorordningen er et kerneelement i Promus' vision om at støtte nye initiativer, højne det professionelle niveau, og samtidig skabe kontakt og netværk mellem det etablerede miljø og vækstlaget i Aarhus.

Så har du også planer om en udgivelse, et arrangement eller mindre festival, et projekt med fokus på international lancering, planer om musikvirksomhed eller måske helt nye idéer til måder at arbejde med musikken på, så kan du også søge om at få tilknyttet en mentor, der kan rådgive og vejlede dig således dit projekt realiseres bedst muligt.

Vi har et stærkt netværk i musikbranchen og kan via dette finde den mentor, der passer bedst til dit projekt.

Samarbejdet med en af Promus' mentorer vil finde sted som et antal mentorsessions. Sammen udarbejder I en arbejdsplan for realiseringen af projektet med del- og slutmål. Der er afsat max. 10 mentorsession pr. forløb.

For at ansøge, skal du udfylde denne ansøgningsskabelon og sende den til PROMUS, att. Mentor - Vester Allé 15 - 8000 Aarhus C, eller pr. mail til info@promus.dk

OBS! Det er afgørende, at du udfylder ansøgningsskemaet grundigt, velovervejet og fyldestgørende. Alle ansøgere bliver indkaldt til en afklarende samtale om muligheden for at blive tildelt en mentor.

Vi skal endvidere gøre opmærksom på, at Mentorordningen kun er for bands, artister, projekter og virksomheder, som er bosat i Aarhus, eller kører det pågældende projekt fra byen.

Yderligere informationer om mentorordningen, og hvordan du kommer i betragtning, kan fås ved henvendelse til Promus på info@promus.dk eller via 86 94 20 19.


Nuværende "mentoritter":
BAEST - band
Gurli Octavia - solist
Modest - band
Jes Meinertz Byg - sangskriver
Nanna Bech - artist


Følgende har benyttet sig af ordningen tidligere:

Lowly
Maria Malmø
Kathrine Stochholm
Who Killed Bambi
Culture Works
Asbjørn
Cisser
Julaw
Rasmus Trinderup - artist
AySay - band
Soon - band
Merch City - merchandisefirma
Slingshot Music - nyt musikselskab
Sound Of Aarhus - music blog
Few Of Us - label med fokus på elektronisk musik.

Islets of Dust
Blood Sweat Drum'n'Bass Big Band
Hide & Seek Booking
Rap Slam Battles
Tape Town Records
Soffie Viemose a.k.a. NANOmE
Ladylion - artist
Carl & Gry - duo-projekt
Postyr Project
Astrid Cordes & Like A Tiger
Dad Rocks
Navneløs
Telestjernen
NovemberDecember