Erfaringer med mentorordningen:

I 2018 tildelte vi mentorhjælp til Gurli Octavia i forbindelse med hendes nye aftale med Sony Music, løbende sparring til Modest i forbindelse med deres kommende 2. EP, management-hjælp til BAEST i forbindelse med deres internationale aftale og showcase på Copenhell Freezes Over og Eurosonic, Simone Tang i forbindelse med hendes showcases på SPOT Festival og The Great Escape, Nanna Bech i forbindelse med udgivelsen af hendes debut-album, ”I Could Kill You In A Thousand Ways” – og senest for Jes Byg Meinertz, ny ung sangskriver og producer, der har været igennem et forløb med den professionelle sangskriver, Jeppe Pilgaard. Forløbet er det første hvor vi har haft fokus på talentudvikling indenfor den kommercielle sangskrivning.

Om sit forløb med Jeppe, udtaler Jes;

”Selve processen har været virkelig givende på et musikalsk plan, og jeg kan mærke hvor langt jeg har rykket mig på grund af de seriøse rammer og Jeppes ekspertise. Jeg føler at jeg både musikalsk og praktisk er blevet rykket niveauer ift. hvor jeg var, og jeg ville anbefale det til enhver med ambitioner om en karriere som sangskriver (særligt kommercielt). Jeppe har været rigtig god til at formidle, hvad branchen kræver af mig på flere fronter, og har gjort det let for mig at gro ind i rollen. Jeg synes at det udover at have været en super behagelig proces, har været ambitiøst og krævet en professionalisme som har været en kæmpe læring. Jeg håber du vil lade andre få samme skub i ryggen som Jeppe igennem mentorordningen har givet mig”Mentorordningen er et kerneelement i Promus' vision om at støtte nye initiativer, højne det professionelle niveau, og samtidig skabe kontakt og netværk mellem det etablerede miljø og vækstlaget i byen.

Mentorordningen i Promus

Mentorordningen er et kerneelement i Promus' vision om at støtte nye initiativer, højne det professionelle niveau, og samtidig skabe kontakt og netværk mellem det etablerede miljø og vækstlaget i Aarhus. Med mentorordningen ønsker vi at støtte den vigtige proces når et band, solist eller et start-up-projekt skal "fra A til B". Der er løbende ansøgning, så kontakt os endelig hvis du har et spændende projekt vi kan hjælpe dig med.

Mentorordningen i Promus var den første aktivitet vi lancerede da vi startede op i 2010, og siden opstarten har vi ydet professionel sparring og rådgivning til bl.a. Lowly, Maria Malmø, Kathrine Stochholm, Who Killed Bambi, Culture Works, Asbjørn, Merch City,
Slingshot Music, Ladylion, Astrid Cordes, Dad Rocks, Navneløs, AySay, Telestjernen & NovemberDecember.

Aktuelt har vi i 2021 arbejdet med den nye spændende aarhusianske sanger og sangskriver, IOMFRO (billedet), der bl.a. skal debutere på SPOT Festival til september, managementbureauerne, Moody Mongoose og Anything But Management, der begge får hjælp til forretningsudvikling, og ikke mindst rockbandet, Sært Skarn, som fik hjælp til deres singledebut her i marts.

I 2019 tildelte vi mentorhjælp til Livløs, der havde manager Thomas Bredahl som mentor, og støjrockerne i ZRN, der havde Sharin Foo fra The Raveonettes som mentor.

I 2018 gjorde Gurli Octavia, Modest, BAEST, Simone Tang, Nanna Bech & Jes Byg Meinertz også brug af mentorordningen.

Så har du også planer om en udgivelse, et arrangement, et projekt med fokus på international lancering, planer om ny musikvirksomhed eller måske helt nye idéer til måder at arbejde med musikken på, så kan du også søge om at få tilknyttet en mentor, der kan rådgive og vejlede dig således dit projekt realiseres bedst muligt.

Blandt Promus' mentorer finder du bl.a. Toke Holt (x-manager, Volbeat), Thomas Bredahl (manager, Lydmor), Sharin Foo (The Raveonettes), Jeppe Pilgaard (producer), Jesper Bay (Branche-nestor/DKK), Bo Andersen (agent/Skandinavian), Rasmus Stolberg (Efterklang) og Mette Zähringer (publisher/Iceberg Music Group)

Men vi har et stærkt netværk i musikbranchen og kan via dette finde den mentor, der passer bedst til dit projekt.

Samarbejdet med en af Promus' mentorer vil finde sted som et antal mentorsessions. Sammen udarbejder I en arbejdsplan for realiseringen af projektet med del- og slutmål. Der er afsat max. 10 mentorsession pr. forløb.

For at ansøge, skal du udfylde denne ansøgningsskabelon og sende den til PROMUS, att. Mentor - Vester Allé 15 - 8000 Aarhus C, eller pr. mail til info@promus.dk

OBS! Det er afgørende, at du udfylder ansøgningsskemaet grundigt, velovervejet og fyldestgørende. Alle ansøgere bliver indkaldt til en afklarende samtale om muligheden for at blive tildelt en mentor.

Vi skal endvidere gøre opmærksom på, at Mentorordningen kun er for bands, artister, projekter og virksomheder, som er bosat i Aarhus, eller kører det pågældende projekt fra byen.

Yderligere informationer om mentorordningen, og hvordan du kommer i betragtning, kan fås ved henvendelse til Promus på info@promus.dk eller via 20 21 20 19.


Nuværende "mentoritter":
IOMFRO, Sært Skarn, Moody Mongoose & Anything But Management


Følgende har benyttet sig af ordningen tidligere:
Livløs
ZRN
BAEST - band
Gurli Octavia - solist
Modest - band
Jes Meinertz Byg - sangskriver
Nanna Bech - artist
Lowly
Maria Malmø
Kathrine Stochholm
Who Killed Bambi
Culture Works
Asbjørn
Cisser
Julaw
Rasmus Trinderup - artist
AySay - band
Soon - band
Merch City - merchandisefirma
Slingshot Music - nyt musikselskab
Sound Of Aarhus - music blog
Few Of Us - label med fokus på elektronisk musik.
Islets of Dust
Blood Sweat Drum'n'Bass Big Band
Hide & Seek Booking
Rap Slam Battles
Tape Town Records
Soffie Viemose a.k.a. NANOmE
Ladylion - artist
Carl & Gry - duo-projekt
Postyr Project
Astrid Cordes & Like A Tiger
Dad Rocks
Navneløs
Telestjernen
NovemberDecember