WTF Is Music Publishing?

Tjek denne simple og herligt overskuelige gennemgang af arbejdet med publishing fra Sentric Music's, Simon Pursehouse.

Tag et kig i arbejdet med musik og film med Music supervisorens briller og ører på!

PROMUS PUBLISHING ACADEMY - ver. 8.0

Hvad fanden er publishing? Er det ikke bare noget med støvede kontorer og noder?. Det korte svar er: nej!! Publishing i Danmark har i de senere år oplevet en kraftig udvikling. Der er næsten tale om et generationsskifte, og flere og flere nye aktører dukker hele tiden op for at arbejde internationalt og kreativt med sange og rettigheder - hvad enten det har fokus på afsætning til andre artister, co-writes eller sync til film, TV og reklame. Senest er der oven i købet åbnet det nye Danish Songwriting Academy, der skal være med til at styrke og udvikle "råstoffet" - de nye sangskrivere og producere til det internationale marked.

Derfor er vi glade for at kunne byde velkommen til den ottende omgang Promus Publishing Academy – et intensivt kompetenceforløb for alle der ønsker at arbejde seriøst med musikrettigheder, publishing, synchronisering og det internationale arbejde med sange til film & TV.

Det hele starter som bekendt med en sang. Det har altid været grundstoffet i musikken. Men en sang er også et værk, eller en rettighed, og denne rettighed danner baggrund for hele det pengemæssige økosystem i musikbranchen.
I de sidste år er fokus blevet rettet mere og mere mod potentialet i disse rettigheder, og derfor er forståelsen for, og arbejdet med, at udnytte og optimere disse rettigheder i den nuværende og fremtidige digitale- og globale virkelighed, mere og mere vigtig for den danske musikbranche.

Derfor er vi glade for, at kunne byde velkommen til vores 8. omgang Promus Publishing Academy, hvor du får mulighed for at komme en tur ned i ”maskinrummet” hos Koda, få mere at vide om rettigheder og aftaler, indblik i hele det brede arbejde som music publisher og især arbejdet med musik på film, TV og reklamer - altsammen over 4 moduler med hver deres tema.

Promus Publishing Academy 8.0 finder sted d. 4 - 5. november og 11. - 12. november 2021 på Promus i Aarhus.

Modul 1: Intro til publishing, Koda og forvaltning af ophavsret.
Modul 2: Creative publishing, aftaler og rettigheder.
Modul 3: Sync I
Modul 4: Sync II

Alle moduler er fra 10:00 - 16:00 .

Yderligere info på indhold og undervisere følger, men allerede nu kan vi byde velkommen til

Hanne Kirk/Gorissen & Federspiel, Ole Dreyer/fmd. Musikforlæggerne, Mette Zähringer/Iceberg Music Group & Nis Bøgvad/Copenhagen Film Music.Målgruppen er både nuværende og kommende professionelle musikbranchefolk indenfor label, management, booking, music management studerende, sangskrivere, producere, – og aktører fra de beslægtede områder; reklame, film, TV og interactive-området.

Deltagelse er gratis - hvis du ønsker at deltage, så skriv kortfattet til info@promus.dk - med mere info om dig selv og din professionelle baggrund.

Ansøgningsfrist: mandag d. 25. oktober 2021, kl. 12:00!

Promus Publishing Academy er udviklet i samarbejde med Musikforlæggerne i Danmark og Koda, og er muliggjort med Kodas Kulturelle midler.

German Publishing

For mange danske bands, labels & managements, der arbejder i Tyskland, kommer spørgsmålet om et samarbejde med en tysk Publisher tit på banen.

Mange vælger at lade Koda - via Gema (Tysk Koda) - sørge for at indkræve penge for radio, TV, live m.v., hvilket også kan fungere.

De tyske publishere mener dog stadig, at de kan sikre en bedre "kontrol" over rettighederne, og derfor fik vi Fredrik Nedelmann fra Freibank Publishing til at give et lille overblik over de områder, hvor de mener de kan gøre en forskel.

Så læs videre her i dokumentet, "Bennefits Of Working With A Publisher In Germany.