Nyr fra Promus 17. oktober 2011

Kære Promus-bruger

Efterårsferien er i gang, så Promus-kontoret kører lidt for nedsat kraft her i ugen.
Det skal dog ikke afholde os fra at gi’ dig lidt nyttig info alligevel…

D.I.Y.-netværket indkalder til nyt møde
Promus tog forleden initiativ til at sætte gang i et D.I.Y.-netværk, hvor tidligere, nuværende og kommende aktører kan udveksle erfaringer og dele ud af gode råd og kompetencer. Det første møde fandt sted i torsdags, og mønstrede 15 aktører med hver deres musikalske dagsorden – fra kormusik over indie, til elektronisk, reggae og ren rock’n’roll. Alle var dog enige om at tage godt imod initiativet, og det blev til et møde med masser af energi og entusiasme. Der er aftalt nyt fællesmøde mandag d. 31. oktober – og det er selvfølgelig stadig muligt at hoppe på netværket.

SPOTIFY er landet..
Så skete det! Efter nærmest et folkekrav, er den svenske musiktjeneste, Spotify, nu blevet tilgængelig herhjemme. Og ja, det er smart! Købte et premium-abonnement for 99,- pr. måned, og har i de sidste dage følt mig som en skoledreng, der har fået nøglerne til en slikbutik. Det er næsten for overvældende, men meget effektivt. Ingen tvivl om, at det er fremtiden for musikbranchen på mange måder, og jeg kan godt forstå at pladeselskaberne er glade. Men med musikerbrillerne på, er jeg dog mere i tvivl når man ser på de nærmest mikroskopiske afregninger der har været i de lande hvor Spotify har været kørende i noget tid. Det kommer i hvert fald til at kræve en forstærket og meget gennemtænkt indsats fra musikerside hvis de små indtægter fra streams skal danne basis for en forretning og en karriere fremover. Derfor sætter Promus endnu mere fokus på at styrke hele musikerentreprenørdelen via vores D.I.Y.-netværk, vores Basic startup, mentorordninger m.v. – initiativer, der også vil fortsætte ind i 2012 og fremover.

GRAMEX holder ordinær generalforsamling 25. okt.
Husk GRAMEX’ ordinære generalforsamling, der finder sted tirsdag d. 25. okt., kl. 17:00 – på kontoret, Gl. Kongevej 11 – 13, København V.
Check dagsorden og årsberetning her!

YCE – Young Creative Entrepreneur Club Aarhus inviterer til netværksmøde med Chris Kempt
Hvad er en god markedsføringsstrategi? Er det mig selv som iværksætter eller mit firma, jeg skal markedsføre? Hvordan arbejder man som kreativ entreprenør effektivt med markedsføring? Kom og mød en af specialisterne indenfor feltet, Chris Kempt fra KEMPT LTD og tidligere Ministry Of Sound, når han besøger Aarhus, onsdag d. 26. oktober fra 15:30 – 18:00.


.. og lidt remindere kan der vel også blive plads til:

RAW Music – Who’s next?
Promus’ RAW Music initiativ giver dig som arrangør, pladeselskab, booker, band m.v., mulighed for at lave en aften i Råbars hyggelige rammer. Så hop straks over og læs mere om RAW Music-idéen, ansøgning m.v. her!

Jazz Lab workshop i Promus
Vil du vide, hvordan man som musiker booker et godt gig i New York? Mandag d. 21. november kl. 16 i Promus giver trompetisten Poul Weis et foredrag med tips om musiklivet i New York, baseret på hans erfaringer som booker på en jazzklub gennem 7 år i Greenwich Village, NY.
Læs mere her!

Ta’ med til MIDEM 2012
Har du internationale ambitioner med dine artister, udgivelser m.v.? …så har du nu chancen for at deltage på den danske/nordiske stand på musikmessen MIDEM i januar 2012. Læs mere her: http://www.promus.dk/nyheder.asp?AjrDcmntId=66

Rock’n’Reel – der er stadig penge i puljen!
Filmby Aarhus, Shareplay og Promus er gået sammen med Den Vestdanske Filmpulje om at udvikle filmtalenter og skabe nye samarbejder mellem film- og musikbranchen. Med til samarbejdet hører en pulje på 250.000 kroner. Det har bl.a. When Saints Go Machine nydt godt af, da de skulle producere videoen til tracket, ”Terminal One”, og flere produktioner er på vej med en række andre artister. Men der er flere penge i puljen, så hop straks over og læs videre om ansøgning, betingelser m.v. her!

Det var det – nyd resten af ferien…